Hangfelismerés 2012

2012. október 08. 15:06

A Youtube esetében az angol nyelvű mobilos hang vezérlés a jelen, nem egy elképzelt jövő béta állapotban.

2012. október 08. 15:06
Dobó Mátyás
Doransky

„Egy előnye volt annak, hogy elkezdtem a Sirit használni, hirtelen más eszközökben is elkezdett érdekelni a hangvezérlés és így találtam rá az új Youtube appban a hang alapú keresésre. Sokat autózom és a Youtube-on szoktam videóklippeket hallgatni autózás közben, így a probléma valós, úgy kell számokat keresnem, hogy közben ne menjek neki az előttem álló autónak.

A Youtube hang alapú keresője már most működik. Gyors, a keresések kb. 90%-át jól adja vissza, megtalál minden zenei videót, így autóban is tökéletesen használható. Valószínűleg azért is működik, mert a legtöbben erre használják, így nagy mintából dolgozik és lehet tudni, hogy milyen típusú tartalomra keres a felhasználó.

A Youtube esetében az angol nyelvű mobilos hang vezérlés a jelen, nem egy elképzelt jövő béta állapotban. Először volt az az érzésem, hogy a mobil, a hangvezérlés és az érintőképernyő, amennyiben mind a három jól működik, élményben úgy hagyja ott az asztalon gépelő PC érát, hogy csak na.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!