Csanád 2

2012. október 29. 17:19

Egy nemrégiben még gárdamellényben feszítő fiatalember fején nemsokára talán kipát láthatunk, de korántsem valamiféle megtisztulás, esetleg megvilágosodás, hanem a „biológiai gondolkodás” újabb jeleként.

2012. október 29. 17:19
Tamás Ervin
NOL

Ahová Szegedi Csanád (és vele a Jobbikból szintén kilépő öccse) került, az nem csupán politikai értelemben a senki földje. Minden értelemben az. Nincs miért sajnálni, van miért figyelni. A fordulatokhoz kötődő internetes kommentáradat sem szól másról, mint dühről, agyament spekulációkról, az előítéletek tobzódásáról. A »szenvedéstörténetre«, az eset mögött rejlő tragikumra, annak esetleges tanulságaira senki sem kíváncsi, ami érthető, bárhonnan is nézzük. (...)

A Szegediéhez hasonló trauma vezethet összeroppanáshoz, meghasonláshoz, de a tőről metszett fanatizmus igenis könnyen cserélhet kabátot, hogy az ellenkező irányban menjen tovább, de ugyanazon a csapáson. Ami történik, nem csupán fizikai-egzisztenciális védekezés, hanem újabb kétségbeesett menekülés egy másik zárt közösség felé. Így a csalódás nem temet maga alá mindent. Ismét van miért élni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csaba Sz
2012. október 29. 23:23
Színház az egész világ.... Főleg a politika. Ki nem látja, megérdemli sorsát. Előre lejátszott meccsek nézői vagyunk, mert nekünk csak cirkusz kell, a kenyér nem lényeg. Szélsőjobbtól szélsőbalig ugyanaz számít: a hatalom birtoklása. A prolival elhitették, hogy választhat, pedig nem. Mert neki mindenképpen dolgozni, vért izzadni, meggebedni kell ahhoz, hogy az általa megválasztott "népszolga" dőzsölni tudjon. Ezer év óta ugyanaz a képlet. Aki hülye úgyse érti, így lázadni sem fog ellene.
Necoure Yamakee
2012. október 29. 23:16
Mindentől függetlenül szeretném kérdezni, hogy nem túl bekebelező az egyetlen nagymama okán zsidónak nevezni valakit? Ilyen kontextusban értelmezhetetlen mondjuk Szlovákia és a szlovákság, hiszen biztosan minden szlováknak volt egy maygar őse legalább. Nem kellene átvennünk nekünk is ezt a megközelítést?
Fakutya tizedes
2012. október 29. 22:51
Meddig veritek még rá?
Soma
2012. október 29. 21:09
Normális ember akkor is normális marad, ha bármilyen sokk éri. Igazán furcsa, hogy valaki AZÉRT változna meg, mert kiderül, hogy nem volt tudomása az identitásáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!