A tömeg

2012. november 14. 07:34

A Homo erectusok névtelenségbe burkolózva rágalmaznak és mocskolnak mindent és mindenkit. S legrettenetesebb perceinkben ez tűnik demokráciának és szabadságnak.

2012. november 14. 07:34
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap
„Ez a tömeg most éppen a »sajtószabadság« és a »liberalizmus« malmán húz. Így, idézőjelek között, mert mindennek már semmi köze sincsen sem a sajtószabadsághoz, sem a liberalizmushoz. Ez már csak két üres fogalom, amelyből a valóságban ezt az eszement rettenetet farigcsálták az írástudók. Azok az írástudók, akik megbocsáthatatlan árulásuk során maguk lettek a BŰN. S ez a BŰN természetesen az erényt szólítja fel önigazolásra. E felszólítás része, amikor ideológiát farigcsálnak a megmagyarázhatatlan megmagyarázására. S ezen ideológia mentén lesz helyénvalóvá, ha a tömeg mindenről véleményt nyilvánít, s amikor a Homo erectusok névtelenségbe burkolózva rágalmaznak és mocskolnak mindent és mindenkit. S legrettenetesebb perceinkben ez tűnik demokráciának és szabadságnak. S mivel ez elviselhetetlen, az ellenreakció is elviselhetetlen lesz.
Mert soha nincsen új a nap alatt.

S azért, mert – ahogy Thomas Mann leírta 1924-ben a Varázshegyben: »Akarni mindig csak a végzetet lehet. A kapitalista Európa a maga végzetét akarja.«

Hát ezért. S azért is, mert sikerült a legnagyobb szemfényvesztés: a tömeg most azt hiszi, ez a szabadság. A tömeg másik része meg azt, hogy nem kell szabadság.

A kevesek pedig belemenekülnek a régiekbe, és látják a készülődő iszonyatot. De ettől nem lesz jobb senkinek.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
waddysno
2012. november 14. 19:27
ez hülye
HSL
2012. november 14. 18:47
mit makog ez a baller, vagy bayer, vagy balfasz, vagy mittoménhogyhíjják?
Soma
2012. november 14. 12:13
"Itt érdemes egy pillanatra megállni. Az SZDSZ-es politikus, aki a napokban újra felszínre került a neoliberális oldalon, szóval Kuncze Gábor miatt érdemes felidézni, hogy a szerződés megkötése idejében kik is vettek részt a tárgyalásokon, illetve kik képviselték a magyar államot, amely – mint tőle sokszor hallhattuk – rossz tulajdonos. Az izraeliekkel a Parlamentben tartott üzleti egyeztetésen részt vett Gyurcsány Ferenc kormányfő, a ma épp nemzetmentésre jelentkező Bajnai Gordon fejlesztési és gazdasági miniszter, illetve Tátrai Miklós, az állami vagyonkezelő vezérigazgatója. Utóbbi – Császy Zsolt volt értékesítési igazgatóval és Markó Andrea volt pénzügyminisztériumi államtitkárral együtt – büntetőügye épp most érett bírósági szakaszba. Felelősségük megállapítására nyilván hatással lesz a Kúria döntése." Gondolom ezt már nem a Zuschlag fogja leülni!
Soma
2012. november 14. 10:40
"A kevesek pedig belemenekülnek a régiekbe, és látják a készülődő iszonyatot. De ettől nem lesz jobb senkinek.”" --- A fizetett gyűlölködőknek sem. Milliárdokat költenek holmi senkiháziakra, akiknek az a "dolguk", hogy nap, mint nap a felszínen tartsák az "iszonyathoz" vezető mantrákat. Le kellene építeni őket , de nagyon sürgősen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!