Aki a felelősségemről beszél, sejtelme sincs az akkori időkről

2012. december 22. 11:53

Az 1986-os lánchídi csatáról nem hogy a tévéhíradó nem „tudósított”, az egész magyar sajtónak - lapok, rádió, tévé - TILOS volt az eseményeket egyetlen szóval is említeni.

2012. december 22. 11:53
Aczél Endre
Facebook

„Három megjegyzés.

1. Csak azért voltam bátor a lánchídi csatát felidézni, mert a mostani előállítások és az akkori rendőrattak színhelye egy és ugyanaz: a híd. És igen, 1986 óta lánchídi ifjúsági tömegmegmozdulásról nem vittek el senkit. Tudomásom szerint az Astoria, a Károly-körút etc. (2006) az nem a Lánchíd. Apróság, de a párhuzamomat erősíti, hogy 1986. március 15-én a rendőrség egész nap hagyta szabadon vonulgatni a tüntetőket, épp úgy, mint a mai. Valamilyen oknál fogva csak este, a Lánchídon fogyott el a türelem.

2. A lánchídi csata történetét Acélsoidroony 80-as évek c. könyvemben megírtam, majdnem hajszálra ugyanúgy mind a Mandiner t.szerzője.

3. Az 1986-os lánchídi csatáról nem hogy a tévéhíradó nem »tudósított«, az egész magyar sajtónak - lapok, rádió, tévé - TILOS volt az eseményeket egyetlen szóval is említeni. Még csak egy »minuszos hír« se jelenhetett meg róla. Ilyenformán annak, aki az én főszerkesztői felelősségemről beszél, sejtelme sincs az akkori időkről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mesuge
2012. december 23. 16:17
remélem, kőkemény sztolecsnaja vodakpárbajba torkollik ez a kis elvtársi nézeteltérés...
Alarik
2012. december 23. 01:09
Nem Aczél, neked soha semmiben nem volt, és nincs is felelősséged, csakúgy mint a többi magadfajta néphülyítőnek.
Alarik
2012. december 23. 00:54
Egyszer csak eltünnek a bánatos semmibe, ezek a régről ránk rohadt megmondó mérvadók. Mindahányan csak vannak.
etymon
2012. december 23. 00:19
"Ilyenformán annak, aki az én főszerkesztői felelősségemről beszél, sejtelme sincs az akkori időkről" Aczél, Aczél, te igazi seggfej, nem az akkori felelősségedről van itt szó, hanem a mairól, hogy tudniillik ma hazudtad azt, hogy utoljára 1986-ban vittek el tüntetésről diákokat. Az csak hab a tortán, ahogy azzal a valós ténnyel takarózol most, hogy a Lánchídról azóta tényleg nem vittek el tüntetőket... Aczél, Aczél...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!