Kiállás Molnár Attila Károly eszmetörténész mellett

2012. december 14. 11:46

Szakmai és erkölcsi támogatásunkról biztosítjuk Molnár Attila Károlyt. Méltánytalanok az őt ért támadások.

2012. december 14. 11:46
Balázs Zoltán, Hörcher Ferenc, Lánczi András, Karácsony András, Körösényi András

„Alulírottak szakmai és erkölcsi támogatásunkról biztosítjuk Molnár Attila Károlyt, akit nemzedékünk egyik legkiválóbb gondolkodójának, felkészült és lelkiismeretes tanárának tartunk, s aki az elmúlt évtizedekben önálló, iskolateremtő eszmetörténésznek bizonyult. Méltánytalanok az őt ért támadások. Tudományos személyek megítélésében a tudományos és tanári munkájuk színvonalát tartjuk eligazítónak.

 
Balázs Zoltán
Hörcher Ferenc
Karácsony András
Körösényi András
Lánczi András
Mezei Balázs”

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2012. december 14. 22:04
A Selmeczi-Simonyi féle kultúrtörténeti vita jut eszembe valahogy, pedig most nem mellékelték a Frajka-Kozma fotót. Így vígasztalódom egy egypercessel: Istenem, de szép fasor! Miért nem vágják ki?
népnemzet
2012. december 14. 18:34
Pardon: "gyanúba keverte". A tekintetben valóban ezt tette volna, ha - mint tiszte és joga lett volna - valóban azt is firtatta volna, hogy mi lehetett a szövegegyezés oka. Amennyiben ugyanis, a Semjénnel valóban rokonszenvező MAK (lásd: a bírálótárs szerint is legalábbis necces dolgozat értékelése) kifejezetten a javítás célzatával adta a turbósított második kiadáshoz a szöveget, úgy ő is etikai hibát vétett. Semjén simlije thát kétségtelen, MAK-é viszont lehetséges. És ezen még bármilyen szolidarítási nyilaztkozat sem segít. Csakis egy vizsgálat. Vagy a beismerés...
Frederick
2012. december 14. 17:27
Balázs Zoltán, Hörcher Ferenc, Karácsony András, Körösényi András, Lánczi András, Mezei Balázs - konzervatív értelmiségi mind. Összezár a tábor, a barátok megvédik a régi cimborát. Ez egyébként szép (ami történt MAK-kal, tényleg igazságtalan, pont ezért undorító és gyomorforgató), de "azért kikandikál a kislábujj"(Fankadeli). Jobb lenne, ha nem csak a haverok állnának ki mellette. Ha a konzervatív értelmiség mellett megszólalna néhány a másik oldalról is. (Teszem azt TGM!) Így túl egyoldalú - és túl csöndes!
népnemzet
2012. december 14. 15:08
Most hallottam, hátha valakinek még új: a román miniszterelnök Victor Ponta. De miért pont a Viktor a magyar kormányfő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!