Hajrá, magyar gimisek!

2012. december 13. 11:42

Ha most elhiszitek, hogy van értelme hallatni a hangotokat és öntudatosan kiállni magatokért az aktuális hatalommal szemben, akkor úgy is maradtok egész életetekre.

2012. december 13. 11:42
Sztojcsev Iván
Sztojcsev Iván
Gulyásdemokrácia

Hölgyek, urak, minden tiszteletem a tiétek.

Jó dolog lehet ma Magyarországon középiskolásnak lenni. Kevés olyan helyzet van, amikor az ember ennyire látványosan kiállhat magáért és a társaiért - voltam már ilyen helyzetben régebben, és nagyon jól tudom, milyen erőt tud adni az a tudat, hogy megmutatjátok, van gerincetek. Az emelt fej büszkesége. Olvasom a híreket, és le vagyok döbbenve rajtatok, egyben pedig hihetetlen büszke vagyok rátok. Demonstráció itt, ülősztrájk ott, bárhova nézünk az országban, és nektek ráadásul még sokkal nehezebb is a dolgotok, mint az egyetemistáké, mert nektek széttagoltan kell tiltakozni, mindenkinek a maga helyén, ráadásul ott, ahol minden arccal megy, nem tudtok elbújni a tömegben. Gyönyörű munka, amit ma csináltok. (...)

Hanem az, hogy ha ezt most sikerül megcsinálnotok, akkor pár évtizedre megtanuljátok, hogy igenis érdemes. Akkor, ha most elhiszitek, hogy van értelme hallatni a hangotokat és öntudatosan kiállni magatokért az aktuális hatalommal szemben, akkor úgy is maradtok egész életetekre. És ennél jobb dolog per pillanat nincs, ami ezzel az országgal történhetne.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mappa
2012. december 14. 11:01
Miféle gimisek?Pár iskola pesten,egy pécesn.Ne általánositsunk!Eszeveszett gyülöletükben a ballibek ,és ATV s fösiránkozok oda kapnak ahová tudnak...Röhejes. Ne reménykedjetek,balok,Egyházashetyén beleköpünk a tenyerünkbe aztán felmegyünk pestre ha egyszer ugy adodik.Aztán libsi ficsuroknak megmutatjuk merre hány méter. De erre nem kerül sor,mert girnyosak vagytok.Megunjátok és hazamentek,igaz elö sem jöttetek... Elenyészö kisebbség vagytok,belpesti nyunyók,korzotündérek.
Terminátor
2012. december 14. 09:41
Ennyi emlékezetkiesésben szenvedő embert !!! A "nagy" fidesz nép szavazáson mind a nem-re voksoltatok a tandíj kérdésében - én is - msot ,hogy bevezetik már mellette vagytok ...hogy is van ez ? -Nem érzitek,hogy orbán átverte a búrátokat ? - nem , köszönjük viktorka !
Etelközhy Tura Ogmánd
2012. december 13. 23:25
a GIMNAZISTÁKnak MÉG SEMMI JOGCÍMÜK és TÉNYBELI ALAPJUK nincs tüntetni! Pl. Darányi Csillát fölvették már az orvosira? Nem. Talán , a nyáron. AKKOR MIRE ORDÍT, kiskorú lányként??! Aki meg egyemista, annak izenem, hogy én nem vagyok egy szadizmus, de hogy rábasznak, AZ RIZIKÓ! Magyarul: ha benn vagy az Univerzitáson S RÁD NEM VONATKOZIK AZ ÚJ TÖRVÉNY, mér ugatsz, PARASZTGYEREK???!
tunde04
2012. december 13. 19:55
na, átböngésztem iván gulyásdenoblogját. a gyurcsányi-féle tandíjnál nem írt ilyen uszító írást. viszont arra emléxem, h mennyire hörgött a népszavazás ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!