Beszélgetés: Damien Perillat, a PayPal régiós vezetője

2013. február 20. 08:59

Amikor kérdeztem, hogy milyennek látja a hazai piacot, azt mondta, hogy a cash on delivery - utánvét - erőteljes nálunk még mindig, ami a bizalmatlan piacokra jellemző.

2013. február 20. 08:59
Dobó Mátyás
Doransky

„Amikor kérdeztem, hogy milyennek látja a hazai piacot, azt mondta, hogy a cash on delivery - utánvét - erőteljes nálunk még mindig, ami a bizalmatlan piacokra jellemző. Ilyen volt például Olaszország is pár évvel ezelőtt, de gyors ütemben fejlődtek elsősorban azért, mert sikerült a külön internetes fizetésre szolgáló feltölthető kártyákat elterjeszteni és a PayPal tranzakciós támogatása is nagyban segített. Azt is megemlítette, hogy az e-kereskedelem fejlettsége is fontos tényező, a németeknél már a retail üzlet 10%-a digitális, itthon jóval kevesebb.

A PayPal-nál egyébként minden a mobilról szól. Már minden fejlesztést mobilon indítanak el és onnan kezdenek el gondolkodni, hogy miként viszik majd esetleg PC irányba. Elővette az iPad-jét és megmutatta, hogy néz ki az Indiai internet forgalom - többen neteznek mobilról - és hangsúlyozta, hogy szerintük a mobil miatt szinte minden kereskedés digitális lesz amúgy is. Ahogy fizetsz a McDonnald's-ban, vagy ahogy megveszed a ruhát a bevásárlóközpontban. A mobil teljesen integrálni fogja a digitális fizetést a hétköznapokba, ezért kezelik kiemelt prioritással. Alátámasztásként mutatta, hogy a PayPal forgalmának már most a 10%-át a mobil adja, közel 14 milliárd dollárt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
justiceforhungary
2013. február 21. 17:13
Nehezen terjed el a paypal Magyarországon, de Németországban sem a legkedveltebb fizetési mód...a banki átutalást nem tudja überelni. Európában a banki átutalás sok esetben szívesebben választott fizetési mód a paypallal ellentétében. Ahogyan haladunk nyugatról kelet felé úgy csökken a paypalt használó vásárlók száma.
hiszemafideszt
2013. február 21. 16:28
Te mit keresel az árverező oldalakon?A hiányző mMrcx és Engels művek kellenének?
nyugalmazott tanár
2013. február 21. 16:25
Ha a hazai piac bizalmatlan, annak nagyon alapos és rissz tapasztalatokon alapuló okai vannak. Ha a német Ebay kínálatából vásárolok, előfordult már, hogy valamit elhallgatott az eladó fél, de kormántsem lényeges minősítő adatot. de ilyenkor sikerrel reklamálok, mert mindenki ad a saját jó hírnevére. Ha itthon keresek az árverező vagy hirdető weboldalakon, sokkal gyakoribb a szándékos megtévesztés. és könnyedén lerázza a reklamációt a megtévesztő. Legfeljebb holnap más néven hirdet... Az ok nem nemzeti sajátosság, hanem szerintem a politikusok és a média erre szocializálja alakosságot. Sikkes dolog gazembernek lenni közöttük. Alig akad a kereskedelmi médiában olyan műsor, amely ne a gazemberséget propagálná. Lám, eredményesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!