Tisztelt Papcsák Ferenc polgármester úr!

2013. február 14. 08:06

Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy a polgármesterek visszahívhatóságáról szóló törvényjavaslatot nyújtsa be az Országgyűlésnek.

2013. február 14. 08:06
Istvánffy András
4K!

„Tisztelt Papcsák Ferenc polgármester úr!
Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy a polgármesterek visszahívhatóságáról szóló törvényjavaslatot nyújtsa be az Országgyűlésnek.

A 4K! által kidolgozott törvényjavaslatot az Ön zuglói önkormányzati hivatal előtt mutattuk be a sajtónak. A sajtótájékoztató után a helyszínen tartózkodó sajtófőnöke, Cseke Vanda tájékoztatott arról, hogy Ön feltehetően nyitott a 4K! törvényjavaslatára.

Ezért fordulok Önhöz azzal a kéréssel, hogy a részleteiben is készre kidolgozott törvényjavaslatot nyújtsa be az Országgyűlésnek.

Nagyszerű gesztus lenne, ha a visszahívhatósági törvényt olyan parlamenti képviselő nyújtaná be, aki közben polgármesterként is dolgozik, sőt, polgármesteri tevékenysége ellen már komoly demonstrációt is szerveztek.

Mellékletben küldöm Önnek a polgármesterek visszahívhatóságáról szóló törvényjavaslatot, amely online itt érhető el.

Bizalommal fordulok Önhöz az üggyel azért is, mert Ön korábban is kiemelten foglalkozott a választási törvénnyel. Emlékezetes eset volt, amikor tavaly ősszel Ön 227 olyan módosító javaslatot nyújtott be egyszerre a választási törvényhez, amelyet az ellenzéki pártoknak egy órája lett volna átnézni. Bízom ezért abban, hogy továbbra is nyitott a választási törvény módosítására.

A törvényjavaslattal kapcsolatban felmerülő bármilyen kérdés tisztázására örömmel állok a rendelkezésére személyesen is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2013. február 14. 09:59
Soha nem tamogatnek semmifele visszahivhatosagi javaslatot. Nem veletlen, hogy ez a vilagban nem divat. Soha semmilyen komoly torvenyt, nehez dontest nem lehetne meghozni akkor, ha az aktualis ellenfel ezt kihasznalva barmikor ezzel fenyegethetne.
oskar
2013. február 14. 09:52
Bizony, ez kellene. Talán nem lenne az mint Esztergomban.
johnnyrotten
2013. február 14. 09:12
Egy csecsemőnek minden vicc új: a 4k! nem emlékszik, hogy a módszerváláts tájékán létezett a visszahívhatóság? CSupán azért tartom hülyeségnek, mert mindig lehet találni annyi embert, aki aláírja a visszahívást - BÁRMILYEN indokot is találjon ki a kezdeményező. Ezért értelmetlen az ügy. Viszont azt kellene tövénybe vésni, hogy a pártszakadás, kilépés, kizárás esetén ne lehessen átülni, fügetlenedni, új pártot alapítani, hanem legyen kötelező visszaadni a mandátumot!
trespass
2013. február 14. 09:10
Nem is zuglóiak! Nehogy már valami kerületen kívüli, hazátlanok akarjanak képviseletet egy országgyűlési képviselőtől! Egy képviselőnek ez nem feladata! A zuglói nép képviselőjének az (is) a feladata, hogy a helyi lakók bayer zsolt iránti szeretetét materializált formában továbbítsa a címzettnek. És magának, mert őt is szeretik (különösen a hajléktalanok).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!