Hitel a magyar sikernek

2013. február 14. 07:27

A magyar dollárkötvény példátlan sikere azt is bizonyítja: nem az a követendő, amit a nemzetközi pénzpiac felkent gurujai és szervezetei – így például az IMF – annak tartanak.

2013. február 14. 07:27
Nánási Tamás
MNO

„Ha csakugyan azt jelenti a »bóvliság«, ami most történt velünk, akkor legyen úgy, ahogy a minősítőink akarják: maradjunk a fekete bárányok között, mert láthatóan ez jelenti ma a siker útját. Ajánljon téged befektetésre a Moody’s – mostantól akár ezt is kívánhatnánk rosszakaróinknak. Csakhogy sokat nem érnénk el vele, mert esetünk inkább arra világít rá, hogy a nemrég még egyeduralkodó, országok sorsát is befolyásolni tudó óriások véleménye ma már senkit sem érdekel. Jól példázza ezt az is, hogy Csehország kötvényeihez képest nekünk most csak közel egy százalékkal nagyobb hozamot kell fizetnünk, miközben a besorolás szerint ég és föld köztünk a különbség: Prága a csúcson áll, mi pedig legalább két szinttel a béka alsó fele alatt. (...)

A magyar dollárkötvény példátlan sikere azt is bizonyítja: nem az a követendő, amit a nemzetközi pénzpiac felkent gurujai és szervezetei – így például az IMF – annak tartanak. Az ő védelmüket nem nyertük el, mert a kormány úgy gondolta, hogy a polgárok nem a valutaalap illetékeseit választották meg az ország vezetőinek. Saját utat választottunk, és a jelek szerint bőven akadnak olyan befektetők, akik hosszú távon is meghitelezik a magyar gazdaságpolitikai modell sikerét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2013. február 14. 12:13
Tomi, miért baj, hogy a HaHa-t az amcsik pénzelik mikor éppen most ájuldozol, de talán már rá is rántottál, azon, hogy Viktor hitelt tarhált az amcsiktól? Vagy lemaradtam vmiről időközben lett jó meg rossz amcsi pénz? Nyilván amit a gazdi tarhál az csak jó lehet...
tarackos
2013. február 14. 11:42
"Saját utat választottunk, és a jelek szerint bőven akadnak olyan befektetők, akik hosszú távon is meghitelezik a magyar gazdaságpolitikai modell sikerét." Mindig akad olyan aki kétszerakkora kamatra mint amit a lengyelek fizetnek odaadja a magyarnak is. De ezt nem nevezném példátlannak, a környéken mindenki olcsóbban kap hitelt mint a baltás...
tamas222
2013. február 14. 11:18
Ismerek egy fickót,az is ad bármennyi hitelt. De valamiért a bank elött hosszabb sor áll. Buta emberek...
lantose70
2013. február 14. 10:25
Így van! A barátaim évek óta mondják, hogy könnyen bajba kerülhetek, mert el vagyok adósodva, változtatni kell valamit, mert csődbe megyek. Tegnap elmentem egy bankba, és felvettem fogyasztási hitelt. Simán adtak! A sok hülye hozzáértő barátomnak most aztán be kell látnia, mekkorát tévedett! A sok okostolyás aggodalmaskodása ellenére simán finanszíroz a piac! Példátlan sikerem volt, hiszen eredetileg csak 1 milliót akartam, de a bank annyira tukmálta, hogy a végén 2 milliót vettem fel! Mi? Hogy a kamat? Azt nem tudom, meg kit érdekel, hiszen van pénz a piacról. THM? Igen, az ide van írva, valami 31 százalék, na és.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!