Brüsszel nem Moszkva

2013. március 07. 16:17

Az európai politika a felöltöztetések közti viták terepe. Analitikus politikai pornó.

2013. március 07. 16:17
G. Fodor Gábor
GFG Blog

„...A mechanizmusról I.: minden le van csupaszítva, fel kell öltöztetni. Le kell mezteleníteni, hogy fel lehessen díszíteni. Minden a nemzeti érdekről szól, de ez Európa. Az európai politika a felöltöztetések közti viták terepe. Analitikus politikai pornó...

...A mechanizmuról II.: ki kell várni a megfelelő időpontot; óvatos lépésekre van szükség; nem szabad elkapkodni; elfogadható álláspont kell vagy markánsan fel kell puhítani; kompromisszumot kell elérni vagyis azt, ami mindenki érdekét szolgálja; ezért azt kell mondanunk, hogy ők részérdekeket képviselnek, mi viszont mindenki érdekét; vagy ami ugyanaz: ők több pénzt akarnak, mi nagyobb harmóniát; ezért választanunk kell a viszonylag határozott sunnyogás és a bekeményítés között; megvan a narratíva: mi csak egy jó megállapodást támogatunk, vannak a jó szereplők, ezek mi vagyunk, és vannak a rosszak, ezek ők, mi az európai polgárok érdekét képviseljük, ők meg párthűség alapján járnak el, ők meg akarják akadályozni az európai álláspont érvényesülését, ártani akarnak az európai embereknek, aminek beláthatatlan következményei lesznek Európára nézve, ha mi ezt nem akadályozzuk meg, ha mi nem védjük meg az európai emberek érdekeit; csak öltöztessük fel a német, a francia, a lengyel érdeket, csak rejtsem el a saját ambícióimat, a politikai rivalizálás kényszerű logikáját.     

...A mechanizmusról III.: Brüsszel égtájai: 1 nem, hacsak...2 igen, de...3 világos állásfoglalás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2013. március 07. 19:05
"Brüsszel nem Moszkva", hanem Tel- Aviv.
Antigoné
2013. március 07. 16:56
A sok álértelmiségi sallang lefejtése után marad a pőre váz: egyedül vagyunk ( mint Széchenyi idejében). Kár volt körülfelhőzni mindenféle lila gőzzel, sajnos, csak propaganda maradt. Nincs erre szükség, Fidesz!
toportyántiszteletes.2
2013. március 07. 16:48
A jobberek halála lesz a pocakos meg ezek a századvéges pubik.
tarackos
2013. március 07. 16:42
"A magyar kormány ellenfeleinek hagyományosan jó kapcsolatai vannak. Ők ugyan nem tényezők „Európában”, de akiknek elmondják a sztorijukat, azok, ők pedig úgy hivatkoznak a magyar baloldali és liberális nemtényezőkre, hogy amit mondanak, az hiteles." Ebbe nem fér bele Sólyom. Ő is elmondta a véleményét. Viszont örülök, hogy nem a magyarok hanem csak a magyarellenes bolsevik kormány ellenfeleiről beszélsz! "Az európai politika is politika, ugyanaz a természete. Csak kifinomultabban kell játszani, mert mások találták ki a játékszabályokat. Mi pedig magyarok vagyunk..." Ó a szegény meg nem értett magyar zsenialitás. Én pl. egy európai magyar vagyok. Semmi bajom ezekkel a szabályokkal! Amúgy vincent beletrafált, tényleg jött a gépont cikk. Kiszámíthatóan működik az oligarcha gépezet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!