Balog, a lelkipásztor

2013. március 20. 11:10

Balognak egy hét sem kellett ahhoz, hogy kétszer járassa le magát ilyen csúnya módon...

2013. március 20. 11:10
Lakner Dávid
Teadélután

„Mindegy is, Szaniszló eddig sem a Fidesz mainstream vonulatát képviselte, sokkal inkább annak Jobbik felé hajló szegmensét: sámánizmus, világcsoda magyarság, liberálfasiszták, élhetetlen cigányok. Nem csoda hát, hogy a kitüntetés után a leghangosabban Vona Gábor állt ki Szaniszló mellett, olyan rendkívül mulatságos kijelentéseket téve, mint hogy ha ők kerülnek kormányra, Szaniszló lesz a médiahatóság elnöke.

Szaniszló tehát nem a Fidesz politikáját képviselte, de a Fidesz sikerrel vonta magára a gyanú árnyékát a kitüntetéssel. Balog Zoltán szabadkozott is: ő nem tudott semmit, elé csak felterjesztették a nevet, ő pedig tette a dolgát. Aztán ki is került a felterjesztő szakmai bizottság névsora, mint  azoké, akik Szaniszlót a díjra érdemesültnek nevezték. Csakhogy a heti válasz-os Osztovits Ágnes vezette bizottság éppen hogy nem tartotta méltónak Szaniszlót a kitüntetésre: egyhangú támogatás szükségeltetett volna, azonban ez nem volt meg a Heti Válasz főmunkatársának elutasításának okán. A díjat mégis Szaniszló kapta, a hírek szerint a frissen kinevezett Halász János kulturális államtitkár javaslatára.

Balog pedig most próbálta menteni, ami menthető: visszakérte a díjat. Ilyet viszont nem csinálunk – főként nem néhány nappal a kitüntetés után. Balognak egy hét sem kellett ahhoz, hogy kétszer járassa le magát ilyen csúnya módon: először azzal, hogy olyan újságírót tüntetett ki, akinek munkásságát láthatólag senki nem ismeri környezetében, aztán meg azzal, hogy erre az újságíróra próbálta ráhúzni a vizes lepedőt. Pedig itt nem Szaniszló a vétkes – sokkal inkább az a kormány, amely annak ellenére tüntette ki, hogy nem volt tisztában utóbbi években végzett tevékenységével. Szaniszló ennyire méltatlan helyzetbe hozása, emberségében való megalázása: mindez enyhén szólva is furcsa egy olyan minisztertől, aki korábban lelkipásztorként tevékenykedett, és állítása szerint most is a Biblia olvasgatásával kezdi minden egyes napját. Balog mégis először a szakmai bizottságra fogta volna az egészet, majd a felelősséget gyorsan Szaniszlóra próbálta átruházni: ő pedig szerda esti műsorában fog válaszolni a miniszter levelére – Széles Gábor tévéjében nem tartom valószínűnek, hogy elutasítással és a kormánynak való hadüzenettel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemhivo
2013. március 23. 15:39
...szaniszló nácisága bocsánatos bűn a mai M.o-gon...nincs ő ezzel egyedül...és ki nem sz.rja ezt le.. ..szaniszlóval az a baj, ..hogy nem csak náci,...hanem egy orbitális barom is...és ezért minden hozzá hasonlatos idióta azt képzelheti magáról,..hogy csak azért nem jut neki egy műsor valamelyik TV-ben...mert még nem elégé hülye,... és még képezni kezdené magát...
betyár
2013. március 23. 15:38
azt ugye sejti kedves dávid, hogy balog miniszternek nem az a dolga, hogy ismerje az újságírók munkásságát. azt is sejti ugye, hogy arról sincs fogalma, hogy kicsoda lakner dávid, főleg nem arról, hogy miket ír, mond. magának meg sokkal egyszerűbb lenne, ha csak annyit írna: balogpátermondjle. nem mintha lenne relevanciája annak, hogy mi a véleménye, hanem mert így is, úgy is odalukad ki. az érvelése pedig harmatgyenge.
fofo
2013. március 23. 15:30
Hát igen! Szaniszló óriási bűnt követett el. Nem is egyet, mindjárt kettőt. Először akkor, amikor azt merészelte hinni, hogy a szólás szabdsága őt is megilleti, nem csak a balliberális újságírókat. Másodszor pedig akkor, és ez a nagyobb bűn, amikor szóvá merte tenni Izrael és az USA, valamint a hazai érinthetetelenek bűneit, rémtetteit. Balogh pedig nem csak magát, hivatalát, kormányát, pártját járatta le, de megalázta a magyar embereket is, amikor egy Német, egy Bolgár, valamint a többi balliberális újságíró - akik eddig egymásnak adták ezt a díjat - hőbörgése miatt vissza akarja vonni ezt a díjat. Én, Szaniszló helyébe vissza is adnám, sőt egyenesen elküldeném a Gréczy nevű "nagyon demokratának", mert abba a bandába ő illik bele.
freehckr
2013. március 23. 15:29
Balogot már szinte csak a bőrszíne különbözteti meg a cigányaitól... képes volt alulmúlni a leggerinctelenebb balliberális tetveket is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!