Szabadítsátok ki az újságírókat!

2013. március 22. 14:34

Ki kell hát szabadítani az újságírókat: egyrészt a Táncsics-díjak börtönéből, másrészt önnön korlátaiknak és másra béklyókat pakolni igyekvő szándékaiknak fogságából.

2013. március 22. 14:34
Lakner Dávid
Teadélután

Mások sem nagyon képesek túllépni a berögzült sémákon: jelen esetben annak hangoztatásán, hogy kitől kellene mindenkinek elhatárolódnia, illetve kiknek a visszaszorításáért kellene mindent megtenni. Ez abban az országban, ahol az ún. »gyűlöletbeszédet« alkotmányos szinten próbálják korlátozni, szintén nem meglepő. Így a Magyar Narancs vezércikkének hangneme sem, mely írásban azt róják fel, hogy a jobboldalon is csak Szaniszló díját és kattantságát sérelmezik, míg mondjuk a fárasztóan egysíkú gondolkodásmódot (»háttérhatalom, zsidók, cigányok«, stb.) már kevésbé. A Narancs pedig kijelenti, hogy már korábban követelni kellett volna Szaniszló köreinkből való kizárását, merthogy az vállalhatatlan, amit ez az ember mond. Csakhogy jobboldali újságíróknak nincsenek Szaniszlóval alkotott köreik, nekem pedig eszem ágában sincs sem Szaniszló, sem Bayer elhallgattatását indítványozni: mindenki azt mond ugyanis, amit akar, a szólás szabadsága ugyanis ezt jelenti. Persze, ha az Echo TV-nél dolgoznék, az biztos kellemetlen lenne, másrészt viszont nyilván nem dolgoznék az Echo TV-nél, mivel ott igen nehéz lenne függetlennek maradni – harcoljon politikusokért az, akinek erre van gusztusa. De ettől még nem kívánom Szaniszló elnémulását, akármilyen előítéletes ostobaságokat is beszéljen: minden vélemény fontos ugyanis, pont, ahogy említett úriember ezúttal rendkívül pontosan megfogalmazta. A véleményszabadságnak pedig ugyanúgy része a zsidózás, ahogy a nácizás is: tetszik, nem tetszik, ezt akkor sem fogom másként gondolni, ha a törvények mást is próbálnak sulykolni.

Ki kell hát szabadítani az újságírókat: egyrészt a Táncsics-díjak börtönéből, másrészt önnön korlátaiknak és másra béklyókat pakolni igyekvő szándékaiknak fogságából. A korlátoltságot pedig nem túl ízléses díjazni, de tiltani sem szükséges. Ennek ellenére magunkra nézvést érdemes újra és újra megküzdeni ellene: nehogy egy nap arra ébredjünk, hogy nem vagyunk hajlandóak valakinek a véleményét már megfontolásra érdemesnek sem tartani – pusztán azért, mert úgy érezzük, ő valamiféle »másik oldalról« érkezik.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arno111
2013. június 19. 19:42
Tényleg legyen már vége ennek a szarakodásnak és a kettős mércének.Mert nagyon unalmas az a visítozás amit a "demokraták"művelnek.Óbégatnak a szólás szabadságról ami csak nekik jár.A más véleményen lévőnek befognák a száját,de úgy,hogy levegőt se kapjon.
Next adósság
2013. március 24. 05:54
"»háttérhatalom, zsidók, cigányok«, stb." O dehogy is van háttér hatalom az hogy a két zsidó vonatta viszza a kitüntetést, csak pusztán a véletlen műve, vissza vonathatta volna a vietnami vagy a tatár nagykövet is csak ép nem állt rendelkezésre ezeken a követségeken ferdeszemű zsidó! Hümm!
libatolvaj
2013. március 24. 05:47
"nem dolgoznék az Echo TV-nél, mivel ott igen nehéz lenne függetlennek maradni " Miért a szektATV-nél fuggetlen tudnàl maradni?
Monkey4you
2013. március 23. 18:02
Mia nyavajának ez a táncsics díj? Utcaseprődíj sincs!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!