Szaniszló és a többiek

2013. március 25. 17:16

Az újságíró meglehet állami kitüntetések nélkül, sőt, igazán csak úgy lehet meg.

2013. március 25. 17:16
Molnár Norbert
Új Szó

Aki kormánykitüntetést kap, tisztában kell lennie azzal, hogy rossz társaságba keveredhet. Vagy azonnal, vagy később. Vagy már korábban keveredett, de a kitüntetés eufóriája vakít. Józannak maradni ilyenkor nehéz.

Az az újságíró, aki korábban kapott díjat politikustól, nem sokban különbözik Szaniszlótól. Talán abban, hogy nem feltétlenül ostoba. De amúgy meg teljes ostobaságot követ el, ha elfogadja. Fogadjon el az újságíró kitüntetéseket, díjakat szakmai szervezetektől, civil szervezetektől, de ne politikusoktól, mert kínossá válik. Mert bértollnokká válik, még ha nem is az. Ezért az egész Táncsics-díj történet nem Szaniszló számára kínos. Nem is a miniszter és az aktuális vagy mindenkori hatalom számára. Hanem azok számára, akik anno elfogadták, de Szaniszló miatt hirtelen vissza akarták adni. Mert az újságíró meglehet állami kitüntetések nélkül, sőt, igazán csak úgy lehet meg. Mert az újságíró nem politikusokat szolgál. Vagy ha igen, vigyázzon, mert nem csak ő kaphat díjat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2013. április 07. 12:02
Szerintem meg kellenek a díjak, pl milyen jó lett volna ha a pornós Bulgár Gyuri bácsi a Táncsics díj mellé még kapott volna egy lelógó vándor díjat ia. Dési meg az állatpornós tevékenysége miatt ugyanezt a díjat csak lovas, és álló kivitelben. (big horse panasz) Hümm!
vinetu
2013. április 06. 23:55
Álljon meg a menet... Albán úr és az összes többi gyűlöletsakál kitüntetésekor valahogy mintha elvesztette volna a pennáját az amcsi, meg az izraeli nagykövet. Ki érti ezt?!Úgyhogy egyezzünk ki abban, hogy csakis nekik szabad – úgy, mint minden mást – politikai érdemeik alapján politikusoktól újságíródíjakat elfogadni. Más meg nehogy próbálja! De a legszebb az egészben, hogy ez a Molnár Norbert (MoNo) nevezetű genetikai hulladék a felvidéki eszdész és komcsik teljhatalmú szócsöve. És még van pofája fanyalogni... Hiszen, ha nem tartanák az említett tartói, már régen valahol a híd alatt adta volna át magát az enyészetnek. (Szolgálati közlemény: számtalanszor kértem a mandi szerkesztőit, hogy a felvidéki szélsőséges bolsi hecc médiafelületeket örökre hanyagolják. Van nekünk itthon is ilyenekből felhozatalunk bőven.)
Öreggyula
2013. március 28. 21:03
Ebben nem az a szörnyű, hogy ki kapta hogyan és miért. Ebben az a rettenetes, hogy egy országot mint egy kutyát rendreutasíthatnak neve nincs senkik. Akik Palesztinok 10 ezreinek a gyilkosai, s példálóznak szent szavakkal emberiességi jelzőkkel. Aznap 6 izraeli repülő és helikopter éppen lakóházakat bombázott. Szaniszló nem tett ilyet. De felszínre hozott egy komoly problémát a háttérhatalmat... Ez kérem Európa szégyene, hogy egy zsidó nagykövettől összeszarja magát egy ország vezetése.
Justicia
2013. március 26. 23:42
liberálfasiszta ??? agyament megfogalmazás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!