Hatvan éve halt meg Sztálin

2013. március 06. 07:24

Az első emlékem Sztálinról elég bizarr.

2013. március 06. 07:24
Surján László
Facebook

„Az elsö emlékem Sztálinról elég bizarr. 1949 őszén megnyitották az iskolának a háborúban megsérült és végre újjáépített tornatermét. Az igazgató ebből az alkalomból beszédet mondott. »Ezt a tornatermet Sztálin elvtárs küldte nektek!«
Nehezen bírtam ki nevetés nélkül, mert elképzeltem a postást, amint a hóna alatt cipeli a tornatermet. De pontosan tudtam, hogy nem szabad nevetnem. Sikerült, csak otthon meséltem el, mi történt. Nyolc éves voltam.
Milyen öröm, hogy legkisebb unokám, aki épp most harmadikos, mint én voltam akkor, mit sem értene ebből. Miért nem nevettél, nagyapa? Bizosan ezt kérdezné.
Tényleg, miért nem?
Nincs rá jó magyarázat. Szavakkal nem tanítottak ki a szüleim. A légkör. A felnőttektől ellesett szavak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2013. március 06. 10:46
Na. Tudtam, hogy ez is egy partizán.
tarackos
2013. március 06. 10:14
"Miért nem nevettél, nagyapa?" Laci, sztem te most sem nevetsz ha az elsőtitkár elvtárs szomorú. Tudod miért szégyellné magát az unokád? Mert ezt most önként választottad! Gondolom beleszerelmesedtél a régi módiba. Nem volt az olyan rossz ugye?
6qwasyx
2013. március 06. 10:13
"Miért nem nevettél, nagyapa?" Mert be voltam szarva!
bmm1
2013. március 06. 10:00
Kedves kommentelők! Szakdolgozatomhoz szeretném kérni segítségüket, hogy kitöltik ezt a kérdőívet, amely az online társalgások és a politikai viselkedés kapcsolatát vizsgálja. http://kerdoivem.hu/kerdoiv/622048394/1/ Néhány percet vesz igénybe, nekem viszont nagy segítséget jelentene! Remélem rövid bejegyzésemmel nem zavarom a társalgást, és akit nem érdekel, annak nem okoz gondot átsiklani felette. (Aki már találkozott a felhívással, attól elnézést kérek, de szeretném, hogy minél több kommentelőhöz eljusson a link)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!