Mint aki halkan gránitba lépett

2013. március 11. 09:00

Egy kivételes ember nekiveselkedik, fogja a gránittömböt, és dobpergés mellett kitörli vele a seggét. Ez aztán Férfi a javából! Micsoda segg kell ehhez!

2013. március 11. 09:00
Tóta W. Árpád
hvg.hu

Nincs semmi tiszteletreméltó az Alkotmányban – mondta Orbán Viktor valaha. Eredetileg bizonyára olyat tervezett, amely ezzel szemben tiszteletreméltó lesz, gránitszilárdságú úgymond. Aztán rájött, hogy útban van neki bármilyen szilárd halmazállapot, és inkább lemond a maradandó alkotásról. Az előző alkotmánnyal az volt a baja, hogy »technokrata szabályhalmaz« volt. Ezt most sikerült elkerülni: az övék már technokrata szabályhalmazként sem tisztelhető. 

Képtelenek voltak elsőre használható alkotmányt írni, legalább olyat, ami a saját piti kis céljaikat kiszolgálná. Nem volt elég tehetség és idő, belebuktak, negyedszer jelentkeznek utóvizsgára. Pedig egy konkrét jogászbűnözői kör az egész párt. Tehetségük nem lett több, a kapkodás fokozódott. Valójában semmilyen alkotmány nem lesz jó nekik, mert a saját szabályaikat sem tűrik meg. Biztosan nem ez az utolsó módosítás. Ahogy közelednek a választások, tuti lesz még ötletük. És ha bukóra állnak, akkor meg vissza kell majd vonni gyorsan minden jogosítványt, mert ennek a lőcsnek nem szeretnének a másik végére kerülni.

Annak is lesznek elszánt védelmezői. Ha kell, az Alaptörvény eredeti kiadását kínálják meg sósavval. De lehet, hogy addigra már csak a legrosszabb arcú zsoldosok maradnak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2013. március 11. 20:09
"Egy kivételes ember nekiveselkedik, fogja a gránittömböt, és dobpergés mellett kitörli vele a seggét. Ez aztán Férfi a javából! Micsoda segg kell ehhez! " És micsoda fej! Egy seggfej, mint Tóta W.!!!
Midgardsorm
2013. március 11. 15:36
Maradéktalanul igaza van, de most nem olyan erős nyelvi leleményben, mint szokott. Front van, biztos.
Arno111
2013. március 11. 13:59
Hát seggben otthon vagy Tóta,húzz is vissza gyorsan mielőtt gránátra lépsz.
BőröndÖdön
2013. március 11. 13:45
Minden szava igaz,ez az ország trgédiája!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!