Eldőlt – felszállt a füst

2013. március 01. 10:36

Simornál mindenki jobb, de Matolcsynál rosszabbat is nehéz lenne találni.

2013. március 01. 10:36
Vona Gábor
Facebook

„Orbán Viktor bejelentette, hogy Matolcsy György lesz az MNB elnöke. Várható döntés volt, de mivel a kormányfő már többször okozott meglepetést, így nagy volt a várakozás a politikai és pénzügyi körökben. Véleményem szerint kettős motiváció áll a választás mögött. Egyrészt a választási kampányba nehezen lehet belemenni Matolcsyval, akinek gazdasági minisztersége kudarcos. A recesszió, a belső fogyasztás csökkenése, a beruházási kedv gyengülés és a munkahelyteremtés kudarca mellett egyedül a megszorítások árán kivívott és nagyon bizonytalan költségvetési egyensúlyt tudja felmutatni, ezzel pedig kampányt nyerni nem lehet. Meg kellett tőle szabadulni, és ahogy az lenni szokott felfelé buktatták. A másik motiváció pedig a lojalitással kapcsolatos. Orbánnak most egy hű emberre van szüksége a jegybank élén, aki az elvárásait teljesíti, és nem válik önjáróvá, mint a korábbi elnökök.

Hogy az országnak mit jelent ez a döntés? Majd az idő dönti el. Simornál mindenki jobb, de Matolcsynál rosszabbat is nehéz lenne találni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. március 01. 22:18
Na, innen megyek. Némely honpolgárt a laposguta környékezi, úgy nyűszítenek!
Kratulos
2013. március 01. 22:11
Kedves fideszes bérkommenelők. A ti szertett Viktor vezéretek, aki végzettségét tekintve jogász, de mivel szakvizsgája nincsen, így a joghoz gyakorlati szinten (sem) ért, ugyan mennyivel nyilatkozhat hitelesebben közgazdasági kérdésekben, mint a történész végzettségű Vona? Sőt, a jogász végzettségű miniszterelnök vajon rendelkezik-e kellő kompetenciával hogy gazdasái minisztert vagy MNB elnököt nevezzen ki? Ugye milyen tarthatatlan az állásptotok? Személyes véleményem szerint egyébként a közgazdaságtan nem tudomány, hanem egy blöff. Az a "tudomány" amiben minden szituációra van egy elmélet, meg az ellentettje, az nekem annyira tudomány, mint a meteorológia. A Jobbikot meg nem kéne basztatni, mert 2014-ben kurvára fog nektek a Jobbik 15-20 százalékja hiányozni a kormányalakításhoz...
Senye Péter
2013. március 01. 17:03
Amióta Surányi eladta a Nemzeti Bank 62 t aranykészletét, ott akárki akármit csinálhat, egy falusi Takarékszövetkezetet talán felülmúlnak.
USsange
2013. március 01. 16:57
Csak tudnám ki ez a rózsaszín inges buzigyerek a képen? :))) http://mandiner.hu/cikk/20130228_median_megelozte_a_jobbik_az_mszp_t
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!