Progresszív szótár

2013. április 05. 10:30

Fékek és ellensúlyok felszámolása – Progresszív olvasatban ez azt jelenti, hogy egyre kevesebb intézmény és mechanizmus marad, ami az ő érdekeiket és az ő értékeiket erőltetné rá a többségre.

2013. április 05. 10:30
Máthé Áron
Máthé Áron
Jobbklikk

Államszocializmus - Sajnos történeti nyelvezetünkbe beszivárgott ez a tudományosnak hangzó kifejezés. Mögötte az a neomarxista meggyőződés áll, hogy van másféle szocializmus is, tehát mégis megvalósítható a marxi utópia. Pedig valójában egyféle szocializmus volt, aminek nem volt emberarca. Így az államszocializmus helyett mindenkinek javasoljuk az egyértelműbb »kommunista diktatúra« meghatározást.

Szakértelem, szakértői - Fából vaskarika, a nagyon demokratikus balliberális oldal kedvenc kifejezése, pedig lényegében mindennel szemben áll, ami demokratikus. Ha valaki rohadtul ért hozzá, akkor minek választásokat rendezni, minek a parlament? És akkor még nem is utaltunk vissza az 1994-1998 közötti időszakra, amikor a megbokrosodott Horn Gyula vezetésével tombolt a szakértelem.

Fékek és ellensúlyok felszámolása - Progresszív olvasatban ez azt jelenti, hogy egyre kevesebb intézmény és mechanizmus marad, ami az ő érdekeiket és az ő értékeiket erőltetné rá a többségre.

Ügynöklisták nyilvánosságra hozása - Más formája az »ügynökkérdés tisztázása«. A Dan Brown-regények világát idéző, összeesküvés-elméletek egyik legkiválóbbja, a lényege ismét: a jobboldal takargat valamit. Mégpedig azt, hogy valójában lepaktált a legaljasabb műfaj képviselőivel, a besúgók hadával. Ebből a célból rejtegeti az A4-es lapokra percek alatt kinyomtatható »ügynöklistákat«. Mindeközben a legnyitottabb társadalom hívei az egyedül érintetlenek a magyar politikai palettán az ügynökkérdésben. Rossz hírünk van az elmélet híveinek: ilyenek ugyanis, hogy ügynöklisták, nincsenek. Aki információhoz akar jutni az egykori állambiztonság működéséről, az megteheti: besétálhat az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárába, vagy beleolvashat a különböző, témában cikkező folyóiratok bármelyikébe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ászok
2013. április 05. 17:35
Hát tisztelt Máthé Áron ezt a sok hülyeséget amit itt összehordott fiatal korának és ez alapján tájékozatlanságának tudom be. De "Okkam borotvája" elv alapján félek önt mélységes gyűlölet fűti embertársai iránt. Ez pedig nem csak visszataszító egy magát nemzeti-keresztényként meghatározó embertől hanem roppant veszélyes is ami félő kriminalizálódásához vezet.
kjkj945
2013. április 05. 16:23
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ZUgqVqhutxoJ:www.rev.hu/sulinet45/szerviz/kislex/kislexis.htm+&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu
toportyántiszteletes
2013. április 05. 16:06
Várhatjuk tovább a narancs kultúrfölényt,ezek egyre gyengébbek.
HSL
2013. április 05. 15:31
kincset érő cikk. ezeket csak el kell küldeni a cdu/csu-nak, hogy úgymond hiteles forrásból olvashassák, mi fán terem a narancsos "konzi" szemlélet és már röpül is az ajtó kövér bajszára
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!