Európa? (2)

2013. május 11. 11:08

Sokáig és sokszor nehéz volt szeretni az uniót. Mostantól lehetetlen. Képmutató, hazug, álságos, velejéig korrupt, senki által semmire fel nem hatalmazott, soha, senki által nem legitimált banda.

2013. május 11. 11:08
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Magyarország 2010 óta évről évre teljesíti az előírt hiánycélt. Az unió haszontalan idiótái, elvtelen, ostoba, léhűtő tintanyalói pedig évről évre azt jósolják, hogy ez nem fog sikerülni. Általános tapasztalat: ha baloldali kormány van hatalmon, az unió mindig egy-két százalékot »téved« negatív irányba, vagyis ennyivel jósol kisebb hiányt, mint ami végül realizálódik. S fordítva: jobboldali kormányzás idején ugyanezt teszi, csak éppen fordítva. Erre még emlékeznek? »Politikailag ilyen ... olyan nyomással – Feri telefonjával – el lehetett intézni, hogy Almunia és munkatársai megadták azt az esélyt, hogy szeptember elsejéig lehet kiegészíteni a konvergenciaprogramot. … Almunia nem cáfolta az esetleges budapesti nyomásgyakorlást. Kitérő választ adott, hogy vajon a szocialista összetartás nevében cselekedett-e, amikor féléves haladékot biztosított a magyar kormánynak az új konvergenciaprogram elkészítésére, elősegítve azt, hogy a választópolgárok a kampány során ne ismerhessék meg az ország valós gazdasági és pénzügyi helyzetét. Érdemes felidézni: a szocialisták akkor 4,6 %-os hiányról beszéltek, ami valójában, mint az a választások után kiderült, meghaladta a 9 %-ot.«

És most megzsarolnak bennünket: vagy megszorításokat vezetünk be vagy minden erőfeszítésünk ellenére bennmaradunk a túlzottdeficit-eljárásban. S mindezt pőre politikai alapon. Ugyanolyan pőre politikai alapon, ahogy az elvtársaiknak elnéztek mindent. Ezért aztán zárolhatjuk a költségvetési intézmények pénzeit, és felfüggeszthetjük az állami beruházások finanszírozását. Leállhatnak a nagy építkezések (stadionok, Kossuth tér), s ezáltal elvesznek munkahelyek. S a megszorítások kikényszerítésével párhuzamosan ugyanez az unió hangosan követeli a növekedést és a gazdaság élénkítését.

Sokáig és sokszor nehéz volt szeretni az uniót. Mostantól lehetetlen. Képmutató, hazug, álságos, velejéig korrupt, senki által semmire fel nem hatalmazott, soha, senki által nem legitimált banda. Tavares első betűjétől az utolsóig hazugságokat összehordó jelentéstervezete például azt kéri számon a kormányon, hogy az új alkotmány mögött nincs széles társadalmi egyeztetés. Aha… És az unió alkotmánya meg a lisszaboni szerződés mögött milyen széles társadalmi egyeztetés van, tavaris Tavares? Ugyanolyan, mint mögöttetek, elvtársak: semmilyen!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 351 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korhely
2013. május 12. 09:11
Nem szótak Zsótinak? "Surján László, az Európai Parlament alelnöke (KDNP) Budapesten a május 9-i Európa-nap alkalmából az Erzsébet téren tartott rendezvényen kiemelte: sokak szerint Magyarország többet fizet az EU-nak, mint amennyit kap tőle. Pedig az ország lassan 10 éve tagja az uniónak, és ez sosem volt így, már az első évben is többet kapott, mint amennyit fizetett az EU-nak - mutatott rá. Hozzátette, az ország jelentős támogatáshoz jut az uniótól, ma "érdemi fejlesztő munkát nem lehet az EU nélkül végezni". Most akkor mi legyen? Folytassa Zsóti a kampányt az EU ellen vagy ne? Surján és a többi orbánista képviselő maradjon-e a zsíros brüsszeli állásban vagy jöjjön haza? Lépjünk ki, vagy tartsuk továbbra is markunkat, de úgy hogy közben Zsóti szidhatja őket. Olyan bizonytalan vagyok...
soelmo
2013. május 12. 08:22
A Punió a az intézményes korrupció példamutató intézménye. Méghozzá úgy nyúlják le a közjavakat, hogy látszólag nem iktatják közbe a szervezett bűnözést, mert már azok is ők. És sajnos ezt mindenki tudja, csak úgy tesz, hogy amíg jut neki a nagy lopásból, addig támogatja.
Yuing
2013. május 12. 06:47
Trágyaszáj ismét megszólalt.
BőröndÖdön
2013. május 11. 22:38
Zsóti,miért nem húzol el a faszba Európából,mondjuk Azerbajdzsánba,ja,és vihetnéd a baltást is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!