Orbán atomtitka

2013. június 09. 12:02

Ha a történet arról szólna, hogy a gonosz balliberális kormányok a multiknak adják/ellopják az emberek pénzét, a Fidesz viszont visszaszerzi, akkor elő lehetne jönni a farbával.

2013. június 09. 12:02
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
NOL

„Van az a – szintén kormányközeli kommunikációs műhelyekben előállított – vélelem, hogy az ország kifosztásához a politika mindaddig lelkesen asszisztált, amíg Orbán Viktor talpig becsületes kormánya el nem zárta a pénzcsapokat. Ha mindez igaz, akkor nagyon nehéz mit kezdeni egy olyan, immár évtizedes előéletű történettel, amelyben a francia atomipari gigász a paksi atomerőmű karbantartása során hibázik, ennek nyomán hosszú időre le kell állítani az egyik reaktort, így több tízmilliárdos kár keletkezik, a kormány (Orbán kabinetje!) pedig – ahelyett, hogy a pénzt bevasalná, és a felelősöket megbüntetné – annak érdekében trükközik, hogy a valós kárértékre, a hibázók személyére és az adófizetőket ért veszteség nagyságára fény ne derüljön.


Akárhonnan nézzük is, ez a gazdasági szabadságharcnak egy igen sajátos megközelítése: szóban keményen hadakozunk a komprádor tőke ellen, a gyakorlatban pedig adatvédelmi háborút folytatunk a saját választóinkkal meg az őket képviselő honatyákkal szemben egy külföldi tőkeérdekeltség oldalán.

A dolog úgy áll, hogy valakik mai áron 60-70 milliárddal megkönnyítették – végső soron – az államkasszát, és ez az irdatlan összeg (nagyjából ennyit vontak el a kormányváltás óta a felsőoktatástól, nehezen felmérhető társadalmi kárt és politikai kockázatot vállalva) nem hiányzik senkinek. Ha a történet arról szólna, hogy a gonosz balliberális kormányok a multiknak adják/ellopják az emberek pénzét, a Fidesz viszont visszaszerzi, akkor itt lenne a remek alkalom: elő lehetne jönni a farbával.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2013. június 09. 19:44
"..ellopják az emberek pénzét, a Fidesz viszont visszaszerzi, .." Az ellopott pénz és vagyon egy kis hányadának a tíz százalékát adja vissza (esetleg). De a birkák, ezért is nagyon hálásak tudnak lenni.
atila68
2013. június 09. 16:11
Nem vélelem te paraszt!
leech
2013. június 09. 15:00
Több billiárdot lopott, privatizált, sikkasztott a cion-bolsevik banda , miért nem azt keresed ? Ki vagy te ? A magas szőke férfi , felemás cipőben ? Mert pont olyan hülye vagy !
Bábeli békák
2013. június 09. 14:44
Egyszerűen senkik vagytok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!