Az ország nem játszótér (2006)

2013. június 19. 22:02

Egyszer megkérdeztem Antall Józsefet: soha a programotokban nem szerepelt a kárpótlás, akkor meg minek? Interjú.

2013. június 19. 22:02
Horn Gyula
Index

Azt mondta, hogy Ön miniszterelnökként az államérdeket tartotta szem előtt, most viszont az állam kiüresítése Gyurcsányék célja.

Sokféle értelmezés jelenik meg, van benne némi igazság. De egy valamit ne felejtsünk el: arra, ami itt történt, nemcsak Magyarországon, hanem egész Közép-Kelet-Európában, soha, sehol nem volt példa. Nagyon rövid idő alatt, fantasztikusan jó eredményekkel vezettük át az országot az átalakuláson. Hol volt olyan tömeges privatizáció, mint Magyarországon? A világ ilyet nem ismer. Vagy az intézményrendszer kiépítése. Az MDF a csődtörvény támogatásával járult hozzá az átalakuláshoz, ugyanakkor óriási tévedése a kárpótlás, ami iszonyú sokba került.

Hogyan lehetett volna igazságosabban?

Hogy lehetett volna igazságos kárpótlás? Egyszer megkérdeztem Antall Józsefet: soha a programotokban nem szerepelt a kárpótlás, akkor meg minek? Azt mondta: »Tudnod kell, ha ebben nem engedünk, akkor nincs kormány«. A kisgazdapárt másképp nem támogatta volna a kormányt.

Mi a véleménye a jobboldalról?

Nem értem a Fideszt. Veszélyben érzik a nyerési esélyüket? Miért kell ennyire durván, ennyire útszéli stílusban kampányolni? Ötödik megyében voltam szerdán, és olyan dolgokkal vádolják a jelöltjeinket, hogy köze sincs a valósághoz. A Fidesztől féltem az országot, mert kalandorságra is képes. Ez az ország nem játszótér.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flazz
2013. június 20. 09:33
Gyula! Neked kb ennyit jelentett az elvtarsaid altal kisemmizettek karpotlasa. Ebbol egyertelmuen kitunik, hogy te jogosnak talaltad az allamositast... Remelem pufffajkaban temetnek es meleged lesz a pokol tuzen.
Békafa őrnagy
2013. június 20. 02:47
"Orbán Viktort le kell vadászni és likvidálni kell." Ugye?
Bell & Sebastian
2013. június 19. 23:17
Már vagy négyszer leírtam, mégsem hiszi el senki, pedig a saját szememmel hallottam. Már 1996 -ban, egy Velence mellett lehorgonyzott hadihajó fedélzetén eldőlt, hogy a KGST bedőlt és Gorbi szabadon engedi a ketrecnyulait. Erről az elvtársak mindenkinél előbb értesültek -pont mint az áremelésekről és egyéb huncutságokról-, csak van aki elhitte - van aki meg nem. Na már most, ha volt legalább három évük kiókumlálni a hogyan tovább -ot, akkor azt garantálom, hogy meg is tették. Szerepeket szétosztották, szöveget betanulták, zenekar rázendített, felment a függöny és megkezdődött az előadás. Mindenkit ugyanaz játszott, csak egy másik feje.
ottapont
2013. június 19. 23:12
"Az ország nem játszótér" Az ávóskomcsiknak lőtér volt. Ennyit erről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!