Az agresszor „nagylelkűsége”

2013. június 27. 13:29

Nincs hátborzongatóbb és abszurdabb annál, mint amikor az agresszor – látszatra – gyengéd szeretettel, és nagylelkűséggel közelít áldozatához.

2013. június 27. 13:29
Ordosz Műhely
Alfahír

„Nincs hátborzongatóbb és abszurdabb annál, mint amikor az agresszor – látszatra – gyengéd szeretettel, és nagylelkűséggel közelít áldozatához, amikor a tettes mutat megbocsátást és szolgáltat kegyelmet. Benjamin Netanjahu idén újra »nagylelkűségéről« kíván tanúbizonyságot tenni, amikor a június 7.-én kezdődő muzulmán böjti hónap, a ramadán előtt hajlandónak mutatkozik szabadon engedni »bizonyos számú« palesztin foglyot, és átmenetileg befagyasztani Gus Eción, Maale Adumím, valamint Ariel palesztin területen folytatott zsidó építkezéseket.

Netanjahu mindezt »önzetlen gesztusnak« szánja abból az alkalomból, hogy John Kerry amerikai külügyminiszter a héten ismét Izraelbe látogat, hogy megpróbálja beindítani a 2010-ben, a Netanjahu kormány beiktatását követően megszakadt béketárgyalásokat. Netanjahu nagylelkűségéért nem kér egyebet cserébe, mindössze azt a »csekélységet«, hogy a Palesztin Hatóság egyszer és mindenkorra mondjon le arról az igényéről, hogy Izraelnek a 1967. június előtti területekre kelljen visszavonulnia, valamint véglegesen tegyen le arról az tervéről, hogy Kelet-Jeruzsálemet a majdan megszülető Palesztin államhoz kívánja csatolni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. június 27. 16:03
http://www.delmagyar.hu/forum-kepek/230/B2292357.jpg Ja mert Jeruzsálem kb 1300 évig iszlám volt. http://www.mmart.hu/nol/infografika/tortenelem/izrael/index.swf diaszpora bizánc arab hóditás VII.-IX- sz. 1880-1914-ig. stb.
vigyor
2013. június 27. 15:32
Háááát, ez ölég gusztustalan dolog, de használható, a Palesztinok mondjanak le Jeruzsálemről, egyszerűen azért, mert Izrael jobban képes anyagi forrást biztosítani a fennmaradásához , ami valljuk be, az egész emberiség emlékei szempontjából lenne fontos. Jeruzsálemnek egyszerűen békében és biztonságban kell lennie. Viszont soha ne mondjanak le arról, hogy Izrael visszahúzódjon a 67'-es határokon belülre.
Trükkök Százai...
2013. június 27. 15:04
Talán abba kellene hagyni a kőhajigálást és fel kéne nőni a feladathoz. Hátha úgy mozdulna valamerre a dolog.
bohocugyi allamtitkar
2013. június 27. 14:50
csak tudnam hogy a jobbik miert utalja a ciganyokat, ha palesztinokat ennyire imadjak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!