Tanácsok szégyenlős fesztiválozóknak

2013. július 19. 18:57

Ha valamit nem szeretnénk nagy nyilvánosság előtt vállalni abból, amit egy fesztiválon csinálunk, akkor legjobb, ha azt nem is csináljuk.

2013. július 19. 18:57
igyirnankmi
Így írnánk mi

„1. Nyilvános rendezvényen bárkit

A nyilvános rendezvény nem csak attól nyilvános, hogy oda bárki bemehet (és például a szervező éppen ezért nem is jogosult a látogatók közül önkényesen válogatni). Attól is, hogy ott bizony újságírók, filmkészítők jelenlétére már a józanész alapján is számítanunk kell. Így hát bár a Polgári Törvénykönyv a rólunk készült képmás és hangfelvétel védelméhez való jogot, és csak a nyilvános közszereplés esetében tekint el attól a törvény, hogy a nyilvánosságra hozatalhoz az érintett engedélye kell, mégis óvatosnak kell lennünk, ha kényesek vagyunk magánszféránk védelmére.

A tömegrendezvények, köztük a zenei fesztiválok szervezői saját üzleti érdekeik, a rendezvény publicitása által vezérelve a felvételkészítés lehetőségét a látogatóval kötött szerződésükben egyértelművé is teszik. (...)

Tehát a jegyvásárlással és a fesztiválra való belépéssel nem csak a szervezők, hanem bárki által készített felvételek esetében előre megadjuk a hozzájárulást, azaz annak, hogy a szervező a felvétel készítőjének adott-e engedélyt, kettőjük viszonyát érintheti, a hozzájárulás meglétét azonban nem. (...)

Ha valamit nem szeretnénk nagy nyilvánosság előtt vállalni abból, amit egy fesztiválon csinálunk, akkor legjobb, ha azt nem is csináljuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsandor
2013. július 22. 03:44
Jó reggelt mandisok,tartalmas,nyugodt hétvéget kiván Nektek a buta sanyika
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!