A soha véget nem érő kárpótlás

2013. július 11. 11:40

A Gyurcsány-kormány 2007-ben vállalta, hogy öt éven keresztül, részletekben összesen 21,6 millió dollárt adományoz a holokauszt külföldön élő magyar túlélőinek.

2013. július 11. 11:40
Ordosz Műhely
Alfahír

„A Gyurcsány-kormány 2007-ben vállalta, hogy öt éven keresztül, részletekben összesen 21,6 millió dollárt adományoz a holokauszt külföldön élő magyar túlélőinek. A magyar kormány becsülettel teljesítette is az évenkénti befizetéseket, ám legutóbb, amikor 12.6 millió dollárt utalt át az eredetileg a német kormány által nyújtott támogatások felvételére és szétosztására létrehozott, majd hála Hiller István akkori oktatásügyi miniszter áldásos ténykedésének,  tevékenységét hazánkra is kiterjesztő Claims Conference-nek, a Claims azt állította, hogy mindössze 8 millió dollárt kapott.

A vitát több év alatt sem sikerült hitelt érdemlően eldönteni, mivel mindkét fél ragaszkodott a maga igazához, így a magyar kormány 2010-ben befagyasztotta a támogatások kifizetését. A Claims azzal vádolta a magyar kormányt, hogy megszegte a szavát, miközben a befizetett összegekkel nem tudott elszámolni. Végül – ahogy azt írásba adhattuk volna – a magyar kormány adta be a derekát, és mostantól továbbra is kiutalja az összeget. A két fél ugyanis abban egyezett meg, hogy független nemzetközi könyvvizsgáló céget bíz meg, amely nem kis összegért ezentúl megmondja pontosan mennyit is fizet a magyar kormány. Arról műhelyünknek nincs tudomása, hogy a hiányzó 4,6 millió dollárt végül kinek kell meg megtérítenie. De tartunk tőle, az is a magyar költségvetést terheli.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békafa őrnagy
2013. július 12. 01:38
Az életet már megjártam. Többnyire csak gyalog jártam, Gyalog bizon’... Legfölebb ha omnibuszon. Láttam sok kevély fogatot, Fényes tengelyt, cifra bakot: S egy a lelkem! Soha meg se’ irigyeltem. Nem törődtem bennülővel, Hetyke úrral, cifra nővel: Hogy’ áll orra Az út szélin baktatóra. Ha egy úri lócsiszárral Találkoztam s bevert sárral: Nem pöröltem, - Félreálltam, letöröltem. Hiszen az útfélen itt-ott Egy kis virág nekem nyitott: Azt leszedve, Megvolt szívem minden kedve. Az életet, ím, megjártam; Nem azt adott, amit vártam: Néha többet, Kérve, kellve, kevesebbet. Ada címet, bár nem kértem, S több a hír-név, mint az érdem: Nagyravágyva, Bételt volna keblem vágya. Kik hiúnak és kevélynek - Tudom, boldognak is vélnek: S boldogságot Irígy nélkül még ki látott? Bárha engem titkos métely Fölemészt: az örök kétely; S pályám bére Égető, mint Nessus vére. Mily temérdek munka várt még!... Mily kevés, amit beválték Félbe’-szerbe’, S hány reményem hagyott cserbe’!... Az életet már megjártam; Mit szivembe vágyva zártam, Azt nem hozta, Attól makacsul megfoszta. Egy kis független nyugalmat, Melyben a dal megfoganhat, Kértem kérve: S ő halasztá évrül-évre. Csöndes fészket zöld lomb árnyán, Hova múzsám el-elvárnám, Mely sajátom; Benne én és kis családom. Munkás, vídám öregséget, Hol, mit kezdtem, abban véget... Ennyi volt csak; S hogy megint ültessek, oltsak. Most, ha adná is már, késő: Egy nyugalom vár, a végső: Mert hogy’ szálljon, Bár kalitja már kinyitva, Rab madár is, szegett szárnyon?
Békafa őrnagy
2013. július 12. 00:53
Hadisarc. Legközelebb megnyerjük a háborút, oszt annyi.
I.Preskin
2013. július 11. 18:34
Hogy hogy duzur, mint specialista még nem nyilatkozott, ráadásul labanciában is náczulnak a népek. http://444.hu/2013/07/10/antiszemita-fiatalok-kergettek-el-a-magyarokat-a-grazi-technofesztivalrol/
OberEnnsinnen
2013. július 11. 16:23
Nácik mások életéből-halálából - ártatlan zsidókéból elsősorban - szereztek hasznot maguknak. 69-70 évvel ezután - úgy fest - más formában, mások követik őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!