Ki húzza a rövidebbet?

2013. július 24. 11:42

Nagy kérdés, hogy Abbasz miben reménykedik? Miért hagyott fel eddigi jól bevált taktikájával, azzal, hogy egyedül tett hatékony lépéseket Palesztina elismertetésére, például az ENSZ-ben?

2013. július 24. 11:42
Ordosz Műhely
Alfahír

„Nagy kérdés, hogy Abbasz miben reménykedik? Miért hagyott fel eddigi jól bevált taktikájával, azzal, hogy egyedül, izraeli és amerikai felhatalmazás nélkül, sőt azok ellenére tett hatékony lépéseket Palesztina elismertetésére, például az ENSZ-ben?

Hogy Abbasz hezitál, és nem tudja, mit is tegyen, azt jól mutatja, hogy szemben az Arab Ligával, amelyik szeretné rábeszélni arra, hogy mihamarabb leüljön a tárgyaló asztalhoz, ő Erdoganhoz fordult tanácsért, aki dodonai választ adott neki. Annyit mondott csupán, hogy »messzemenően támogatja a palesztinokat igaz harcukban«. Erdogan, aki kommunikációjában  kiáll a palesztinok mellett, ellátogat hozzájuk és bíztatja őket, sőt hajlandó keményen fellépni az izraeli vezetőkkel szemben, képes szó nélkül otthagyni izraeli elnök vitapartnerét, majd bocsánatkérésre kényszeríteni az izraeli miniszterelnököt, egyes források azzal vádolják, hogy a színfalak mögött összejátszik a zsidó állam vezetőivel.

Netanjahu malmára hajtja a vizet, hogy hosszadalmas izraeli és amerikai unszolás után, a saját jól felfogott érdekük ellenére, az EU pipogya külügyminiszterei a terrorista szervezetek listájára vették a Hezbollah katonai szárnyát. Tipikus uniós döntés, a külügyminiszterek kijelentették ugyanis, hogy »ugyanakkor fent kívánják tartani a párbeszédet minden egyes párttal, így a Hezbollah-hal is«. Mármint a politikai szárnyával.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2013. július 24. 15:29
Hamar elmentek a kommentelők a foci felé! Pedig volna mit észrevenni más téren is! Mostanában ngy csend van a fantom-lakóblokkokról, melyek a lakókat várják, ha netán eszállna egy ex-perzsa rakéta- nem szőnyeg! Ferhát Abbasznak ez a véleménye: nem kell új közvetítő. Pedig nagyon szeretné Nettanjau! Abbasz Nabe a jelöltjük!
C.Dömötör
2013. július 24. 12:59
"Tipikus uniós döntés.." Még ha döntöttek volna. De hogy ki mit csináljon az EU-ban, azt Washingtonból diktálják. Azután az sem lenne meglepetés, ha egy napon azt kérnék, hát vegyék már fel Izraelt az EU-ba. Ha már itt fociznak..
egysegelem
2013. július 24. 12:52
Az komolytalan, hogy a politikai szarnyaval targyalok a katonait terrorista listara teszem. Terroristak ezek mind a hamasztol a heccbolhaig. Nem targyalni kell veluk, hanem Izraelt tamogatni, hogy torolje el a fold szinerol ezeket a szervezeteket. Az EU kepmutato.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!