Orbán ismét az oroszokat hecceli

2013. július 17. 17:09

Egy kis ország miniszterelnökeként Orbánnak nem kellene állandóan makroszintű szentenciákat kinyilatkoztatnia.

2013. július 17. 17:09
Ordosz Műhely
Alfahír

„A kormányfő tegnap a keleti nyitás másik nagy reménységébe rúgott, Oroszországba. Ezt mondta a magyar külügyesek fórumán: »Versenyképessége javításához az Európai Uniónak meg kell állapodnia Oroszországgal. Mindez Közép-Európának történelmileg nem könnyű kérdés, mert ha egy Németország vezette Európai Unió és Oroszország közeledéséről az ember olvas, akkor megnézi, hogy a gyerekek megvannak-e az udvaron«, majd hozzátette, a közép-európai térségnek pontosan meg kell fogalmaznia az érdekeit egy EU-Oroszország közötti hosszú távú stratégiai együttműködés esetén.

Ha térségünknek – és elsősorban Magyarországnak, mert bennünket ez érdekel elsősorban – van érdeke, akkor az, hogy kormányokat, országokat vérig sértő, teljesen feleslegesen bedobott, zavaros szövegekkel ne idegenítsük el. Mint Oroszországot, amelyet Orbán Viktornak sikerült súlyosan megsértenie még ellenzéki korában, amelynek máig issza levét nem csak ő, hanem – és ez fontosabb – orosz megrendelésért ácsingózó beszállítóink is.

Egy kis ország miniszterelnökeként Orbánnak nem kellene állandóan makroszintű szentenciákat kinyilatkoztatnia.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tempefoi
2013. július 18. 09:14
egy kis önjavítás: a szocialista német politikus a nyugati felet bombázta rommá
tempefoi
2013. július 18. 09:12
Jajj, ez a csúnya Orbán megint mit csinált. A múltkor is hazaküldte az oroszokat, pedig csak negyven éve (jó, 44) tartózkodtak katonáik maradék hazánkban, és csak néha lőtték rommá a fővárost: ha el akarták foglalni, vagy ha valaki azt kérdezte, hogy sokáig maradnak-e még. Igazán modortalan ez a Viktor. Jellemző rá, hogy egyedül ő kérdezte meg az ország akkoriban utolsó törvényes kormányfőjének újratemetésén, hogy a vendég esetleg.. izé... Micsoda pimaszság. És ott van az orosz-német szövetség, jujj, azt meg egyenesen skandalum fölemlegetni. Hiszen amikor a volt gori postarabló és az idegbeteg szocialista (nemzeti, bruhaha, szóval szocialista) nímet szobafestő összeszűrték a levet, és megdumcsizták, miképpen osztják fel egymás között újra független Lengyelhont, meg egy sor más területet, akkor igazán nem csináltak semmi rosszat, csak az egyik felgyújtotta Lengyelország keleti felét, a másik szocialista meg igazán nem mészárlt le többet huszonegynéhányezer lenegyel tisztnél meg értelmiséginél. És akkor van, aki ezt fölemlegeti, hát fúj.
Tündér_Lala
2013. július 18. 07:57
Kéremszépen, az EU és Oroszország megállapodása elemi érdek volna. Viszont a megállapodás hiányánál csak egy rosszabb van, ha A németek és a franciák a fejünk felett (minket kihagyva, esetleg a rovásunkra) állapodnak meg.
Text adósság
2013. július 18. 05:50
Ordosz ezt biztos jobban tudja, ő egy alfahim!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!