Dél-Afrika: rasszista gyilkosságokra szólít fel a kormányzó párt

2013. augusztus 03. 15:54

A holland eredetű afrikaans nyelvet beszélő búrok az egykori apartheid-rendszert az angolul beszélő fehéreknél jóval nagyobb hévvel támogatták.

2013. augusztus 03. 15:54
Ordosz Műhely
Alfahír

„A holland eredetű afrikaans nyelvet beszélő búrok az egykori apartheid-rendszert az angolul beszélő fehéreknél jóval nagyobb hévvel támogatták. Most – az ottani demokrácia részeként – őket akarják megölni, immár rendszerszinten. Eddig ugyanis a fekete gyilkosok naponta öltek vagy erőszakoltak meg fehéreket, nem válogatva közülük származási országuk szerint.

Az új szlogent tele torokkal kiáltozta Joe Slovo is. Az 1926-ban, a litván Obeliaiban, zsidó családban született, eredeti nevén Josszel Masel Szlovó hosszú időn át a Dél-Afrikai Kommunista Párt vezetője  és fő ideológusa volt, ma pedig az ANC egyik vezetője.

A rasszista tömeggyilkosságra  buzdítás visszhang nélkül maradt abban a világsajtóban, amelyről ugyanakkor tudjuk, miként reagálna, ha ennek a töredéke hangzana el hazánkban. Nem kellene »Öld meg a zsidókat!«, vagy »Öld meg a cigányokat!« szlogennek elhangoznia a Fidelitas vezetőjének szájából. Már annak a felvetése is abszurd lenne persze, hogy ez nálunk nemhogy a kormányzó párt, de bárki szájából elhangzana.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2013. augusztus 04. 10:39
Ugyan már, Izrael 60 éve gyilkolja a palesztinokat, milliószámra űzte el őket a szülőföldjükről, naponta telepíti be zsidókkal a még az ENSZ által is a palesztinoknak ítélt egykori Palesztina maradék csücskét, azt a bizonyos 20 százalékot. A cél nyilvánvaló, a teljes egykori Palesztina bekebelezése, és a palesztinok kiirtása, az a világ pedig, amelyik reggeltől estig holokausztozik a zsidó rasszizmushoz nemhogy asszisztál, de támogatja a palesztin népirtást. Mit számít ennek tükrében, hogy legyilkolják a dél-afrikai fehéreket, hiszen Mandéláékat is ők szabadították ki a palackból, pontosabban rá Dél-Afrikára.
Paul
2013. augusztus 04. 05:03
Ráadásul 200 éve csak hottentották latkák igen gyéren a területet, a fekák nagyrészét már csak az a jólét vonzotta, amit búrok megalkottak. Ha már választani kell, inkább búr menekültet fogadok be, mint valami bokorugrót.
blumen
2013. augusztus 04. 04:41
Most jól látható,hogy az egyoldalú/csak netes/tájékozódás hová vezet!Milyen lehet az alfa/?/hir hazai tájékozottsága?
Bang Jensen
2013. augusztus 03. 22:23
Még a kérdés: hogyan van az, hogy csak a búrok ellenhírdették a kiírtást? Az ott lévő fehérek nem is igazi angolok, hanem az Oppenheimer (Rotschild)salád. Övék minden a gyémántbányától a sörgyárakig. Vajon ki biztatja a négereket a búrok ellen?( A bűr eyénkén csúfszó, kb oyan, mintha egy szlovákot letótoznál.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!