Minden kétséget kizáróan

2013. augusztus 31. 17:44

Izrael és az Egyesült Államok már 2007 óta szeretne minden áron megszabadulni Aszadtól, titkosszolgálataik ezért szították mesterségesen a szektariánus vallási ellentéteket.

2013. augusztus 31. 17:44
Ordosz Műhely
Alfahír

„Az amerikai kormány másik »bizonyítéka«, hogy a szír hadsereg bizonyos típusú kémiai fegyvereket Damaszkusznak abban a körzetében vont össze, ahol a robbanás történt. Csakhogy a vegyi támadást rakétával hajtották végre, az pedig akár messze is elkerülhetett volna az adott helyszíntől.

Obama eddig egyetlen bizonyítékkal állt eddig elő: mivel a vegyifegyvert rakétával juttatták el a robbanás helyszínére, ezért csak a szír hadsereg lehet a tettes, mert a lázadók nem rendelkeznek rakétával. De az izraeli és az amerikai hadsereg igen. Miből állt egyet kölcsönadni a lázadóknak ehhez az akcióhoz?

Izrael és az Egyesült Államok már 2007 óta szeretne minden áron megszabadulni Aszadtól, titkosszolgálataik ezért szították mesterségesen a szektariánus vallási ellentéteket. A szíriai vérfürdő is nekik köszönhető. De nem volt elég az ártatlanok kiontott vére, most egy ügyetlenül összetákolt ürüggyel maga az amerikai hadsereg maga igyekszik befejezni a piszkos munkát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizesnyolcas
2013. szeptember 01. 12:11
Egy alaposan előkészített háborús folyamat lépéseit láthatja, aki értő szemmel nézi a történéseket. Ez a folyamat az Irán elleni (rég eldöntött) háborúba vezet. Az "arab tavasz" az Irán elleni háború gondos előkészítése volt: az USÁ-val szembefordulni hajlamos iszlám országokat a cselekvőképességüket megakadályozó káoszba kellett dönteni. Azonban a számítások nem teljesen váltak be. Szíriában - amely feltehetőleg az "arab tavasz" akció legfontosabb láncszeme lett volna - a trükk nem jött be. Valószínűleg az iráni politikusok is tisztában vannak vele, hogy a Szíria elleni amerikai csapás csak az Irán elleni háború előszobája, ezért tevékenyen fel fognak lépni Szíria oldalán. - Az nekik már nem számít, hogy ezzel újabb okot szolgáltatnak az ellenük irányuló háborúra, hiszen az előzmények egyértelművé teszik, hogy az az USÁ-ban és Izraelben már különben is el van határozva. Nem valószínű, hogy Oroszország nyíltan beszállna a konfliktusba, de Szíria és Irán biztosan számíthatnak a legjobb orosz fegyverekre. Az orosz fegyveripar számára kiváló éles tesztalkalomra nyílik lehetőség.
Himalája
2013. augusztus 31. 22:23
"de mi van ha azok a vegyi fegyverek Líbiából kerültek nagyon véletlenül a lázadók kezébe" Lehet, egyenesen valamelyik államtól kapták. olvasd ez a hírt még januárból: http://in.news.yahoo.com/us-backed-plan-launch-chemical-weapon-attack-syria-045648224.html
kamasuka
2013. augusztus 31. 22:14
Hülyén is nézne ki ha egy Nobel béke díjas manó önhatalmúlag háborút indít saját gyártású bizonyítékok alapján, ezért inkább a Kongresszus mondja rá az igent. Azt már senkit sem fog érdekelni, hogy vajh egy Asszad-féle manó, a felkelők majdnem kicsinálása előtt vajh mifaszért is lép meg egy olyat, amiért mindenképpen bünti jár. Persze, Szíria a felelős, de mi van ha azok a vegyi fegyverek Líbiából kerültek nagyon véletlenül a lázadók kezébe, akik bevetették egy semlegesnél is semlegesebb lakónegyed ellen? :(
antioxi
2013. augusztus 31. 20:56
Amilyen ügyesek ezek az izraeli, amerikai fiúk, még arra is képesek, hogy rávegyenek egy szir kormánypárti tisztet, hogy lőjjön ki vegyi fegyvert a lázadókra. Persze ingyen. És máris van casus belli. Szervezés kérdése csak-:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!