Mire készül Obama?

2013. augusztus 27. 17:19

Úgy tűnik, nincs visszaút, az amerikai szenátorok és képviselők egyre hangosabban követelik a háborút, miközben Obama már fel is égette a hidat maga mögött.

2013. augusztus 27. 17:19
Ordosz Műhely
Alfahír

„Úgy tűnik, amerikai kormánynak azonban már a bizottság jelentésére sincs szüksége ahhoz, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának döntését ki sem kérve Obama zöld utat adjon a közelben cirkáló amerikai hadihajóknak rakétáik kilövésére. Kerry tegnap este kész tényként jelentette be, hogy a szír kormány vegyifegyvert vetett be saját polgárai ellen, mely cselekedet nem marad büntetlenül.

A történelem ismétli önmagát, mondhatnánk. Csakhogy Irak és Szíria között van egy óriási különbség. Irak mögött senki sem állt, Szíria mögött ott van Oroszország, és a jelenleg a szír kérdésben még mélyen hallgató Kína is. Vajon Obama szembe mer e szállni velük, vagy abban bízik, hogy e két ország nem fog háborúba bocsátkozni az Egyesült Államokkal Szíria miatt?

Egyelőre szövetségeseit győzködi, de sem az angoloknak, sem a franciáknak nem fűlik a foga egy újabb Irakhoz. Úgy tűnik azonban, nincs visszaút, az amerikai szenátorok és képviselők egyre hangosabban követelik a háborút, miközben Obama már fel is égette a hidat maga mögött. Amennyiben a média értesülései hitelesek, az augusztus 28.-ára tervezett genfi amerikai-orosz tárgyalást az amerikai fél lemondta, ami annyit jelent, hogy békés úton már aligha lehet megoldani a szír kérdést.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MacElek
2013. augusztus 28. 01:20
Majd küld pár robotrepülőt tessék-lássék, amit az oroszok lelőnek, de a közvéleménynek úgyse vallják be, hanem majd azt mondják, hogy sikeres akció meg bla bla bla, csak nem mennek többet.
sr. bobo
2013. augusztus 28. 01:11
Felégette a hidat, de nem tudjuk melyiket. Az usa és szíria között nem épült ilyen. Ez akkor valami furmányos metafóra, mint a lehozta a csillagokat?
Taxin
2013. augusztus 27. 23:58
Azért még nem kell a ruszkik seggébe mászni, volt Hitgyülis, SZDSZ-es, most Ordoszos Hegedűs.
elfelejtette
2013. augusztus 27. 21:07
http://www.youtube.com/watch?v=UaS2bRGS86c
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!