A liberalizmus értelmetlensége

2013. október 08. 10:53

Olvastam a Kis János 70. születésnapjára írt köszöntőket, amelyeknek semmi értelmük nem volt.

2013. október 08. 10:53
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„Olvastam a Kis János 70. születésnapjára írt köszöntőket, amelyeknek – leszámítva azt, hogy Kis János erkölcsi színvonala önmagában is okot adhatna az ünneplésre egy ilyen országban, mint a mienk – semmi értelmük nem volt. Nem volt, mert nem vetettek mindenekelőtt számot azzal a ténnyel, hogy az ünnepelt által képviselt világnézet 25 év alatt elveszítette a kontextusát nem csak idehaza, de az egész világban.

Szabad piac már régóta nincs, de a big business és a big government 2008 óta tartó fokozott összefonódása és kettős korrumpálódása végleg összetörte azt az illúziót, hogy a gazdasági szabadság legalább részben visszaállítható a Nyugaton. Az emberjogi liberalizmusra nagy csapás a fokozódó állami terjeszkedés, a magánszféra elleni egyre agresszívabb etatista és korporatív hadjárat, a szabadságjogi kultúra exportjának szomorú imperialista felhangjai, az individualizmus leszűkülése gazdasági individualizmusra a feltörekvő piacokon, az igazságosság liberális projektjének (Kis János egyik fő témájának) úgyszólván teljes bezárulása, és általában a globális jogállami küzdelem hitehagyottsága.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. október 08. 19:11
"Kis János erkölcsi színvonala önmagában is okot adhatna az ünneplésre" Mert miért is? Vitatom, hogy az az alak lenne a nívó.
kjkj945
2013. október 08. 16:10
""A rendszerváltozás után A "rendszerváltozás" után a liberális eszmét a magyarellenes erők vették pártfogásba. A liberalizmus jelszavaival üldöznek mindent, ami magyar, és terjesztik az ön- és nemzetpusztító deviáns értékrendet. Általános céljuk a magyar állam elpusztítása, a nemzet asszimilálása, melyet bár nem mondanak ki minden lépésük ebbe az irányba visz. A liberalizmus fő hazai képviselője az SZDSZ. A párt valójában kicsi, holdudvara viszont kiterjedt:""
Antigoné
2013. október 08. 14:42
jav. fúzióra
Lincselő Balliberális Demokrata
2013. október 08. 13:02
nem tudom, ezt a Béndek Pétert miért szemlézik, kinek a kicsodája a Mandineren, de rettenetesen buta és értelmetlen firkálmányai vannak. Süt a fényképéről is a butaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!