Mennyibe kerül az ingyenes pénz?

2013. október 31. 15:18

A kötelező bankfiókhoz járulás mögött valami különös, kizárólag így teljesíthető politikai kampány szándékát tudjuk csak feltételezni.

2013. október 31. 15:18
igyirnankmi
Így írnánk mi

Csak személyesen lehet majd kérni a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételt – tréfálkoznak a kormánypártok.  Mi is voltunk nyári gólyatáborban, úgyhogy tudjuk, hogy mindig van sikere annak, amikor valakinek hátrakötözött kézzel kell tréfás feladatokat csinálnia. Azonban mégiscsak váratlan húzás »pénzügyi rezsicsökkentés« esetében, hiszen ez a választások előttre időzítve »pénzszórás a nép közzé«-típusú intézkedés. (...)

Nézzük akkor azt is, hogy ki mekkorát szív a kötelező bankba látogatással. 6,5 millió érintett számlabirtokosról beszélünk, akik közül nyilván lesz lemorzsolódás: a fogyasztói restség elég komoly tényező a lakossági bankpiacon. (...) Szóval az a becslésünk, hogy ahhoz, hogy havi kétszer ingyen lehessen pénzt felvenni, a gazdaság különböző szereplői (a bankok, a banki ügyfelek, az adófizetők) összesen 6,5 milliárd forintot fognak érzékelhető közvetlen pozitív gazdasági hatás nélkül elkölteni. Mindezt azért, hogy 3 millió ügyfélnek eljuttassunk egy havi pár száz, de legfeljebb ezer forint körüli értékű (maximum 150 ezer forint vehető fel ingyen havonta) juttatást. Ennél költségesebb megoldást nehezen tudunk elképzelni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
skorpio
2013. október 31. 21:03
Cica kia megbizó? Nem kötelező.
narmer
2013. október 31. 18:06
Csakhogy senki nem kérte,hogy bankba utalják a pénzét. Az Antall kormány alatt hip-hop óriási üzletként csaptak le a cégekre bankok.És nem érdekel mit mond a cikkíró, 4000 forintot szedtek le tőlem csak eddig, ebben a hónapban. Még a limitált napi összeget sem engedte az automata felvenni,hanem 100 ezresével bontotta,hogy mindegyikből le lehessen szedni a tranzakciót.-Úgyhogy minden okoskodó, kötözködő menjen a fenébe.Nem keresek a bankra.
Akitlosz
2013. október 31. 16:44
Miért kell ehhez személyes jelenlét? Automatikusan átalakítják a számlák kondícióit és kész. Az készpénzfelvételi és egyéb bankadók miatt sem kellett senkinek sem a bankba mennie. Azt meg tudják oldani automatikusan. Érdekes. Az állam erőszakkal kényszeríti az embereket a bankokba. A cégek csak számlán üzletelhetnek. Akinek nincsen bankszámlája könnyen lehet állást sem kap, mert rendes pénzben nem akarnak fizetni a cégek. Az emberek nagy többségének nem azért van bank számlája, mert neki magának szüksége lenne a"a banki szolgáltatásokra", hanem csak mert meg szeretné kapni a fizetését a munkájáért. Miután megkapta még fizetheti az újabb sápot belőle az államnak és a banknak.
6qwasyx
2013. október 31. 15:39
baromorbán, baromkormány
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!