Nem Teczár a hunyó, hanem az EBH

2013. november 29. 09:44

Az EBH jeles döntése hirtelen felindulásból elkövetett, értelmiségi szépelgésbe csomagolt nettó törvénytelenség. Az pedig gáz. Nem kicsit, nagyon :-)

2013. november 29. 09:44
Deutsch Tamás
Deutsch Tamás
Facebook

Mindenki Teczár aktivistával van elfoglalva, pedig nem ő, hanem az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) nevű huncut intézmény a hunyó, mégpedig súlyosan Az Úgyben (az EBH döntése szerint a nőkre nézve diszkriminatív, azaz hátrányos megkülönböztetés, hogy míg a férfiak belépőjegy vásárlásával, pénzért mehetnek be egy mulatóhelyre, addig a nők ingyen).

A mi príma kis EBH-nk ugyanis úgy hozott diszkriminációt kimondó határozatot, hogy egyetlen hatályos magyar jogszabály egyetlen rendelkezésével és egyetlen nemzetközi jogi norma egyetlen kitételével sem ellentétes a nők ingyen-férfiak pénzért léphetnek be sztori. 

Természetesen vannak mindenféle léggömbhámozó, közepsúlyosan fundamentalista elméletek, agyament feminista-, női esélyegyenlőségi-, genderista teóriák. Ezek hosszasan görcsölnek azon, hogy az európai kultúrkör magától értetődő, természetes, kedves, udvarias magatartási formáit, közösségi jelenségeit (a nők előre engedése az ajtóban, kézcsók) erőnek erejével rémisztő diszkriminációnak állítsák be. Éljen a gondolatszabadság, írhasson bárki őrült pamfleteket.

De az Egyenlő Bánásmód Hatóság ülése ugyebár nem egy tanszéki értekezlet, ahol a megjelent bölcsészek a intellektuális ízlésük szerint mondanak véleményt a dolgokról, hanem egy független, jogvédő alkotmányos intézmény, amelynek tevékenysége kizárólag a törvényeknek van alárendelve és amely intézménynek a jogszabályok rendelkezései alapján kell határoznia. 

Az EBH erről az apróságról simán elfeledkezett. Semmilyen jogszabály semmilyen rendelkezésébe sem ütközik az inkriminált bulihely inkriminált gyakorlata. Aki ennek az ellenkezőjét állítja, hazudik. Az EBH döntése ezért lehet, hogy újabb gyöngyszemmel gazdagította a feminista teóriák szubkultúráját (ez egyébként nem feladata az EBH-nak!), ellenben nem rendelkezik semmilyen jogi megalapozottsággal, így az EBH működésére vonatkozó alapvető szabályokat durván megsérti. Az EBH jeles döntése hirtelen felindulásból elkövetett, értelmiségi szépelgésbe csomagolt nettó törvénytelenség. Az pedig gáz. Nem kicsit, nagyon :-)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2013. november 29. 15:00
Csak azért volt az ingyen belépő, hogy több legyen a férfi vendég is. Egyszerű reklámfogás. Ha valahol az olimpiai bajnokokat enged(né/i)k be ingyen, az sem pozitív diszkrimináció.
Mr.Falafel
2013. november 29. 13:16
Rosszul tudod a sztorit. Olvass kicsit utána!
atila68
2013. november 29. 11:57
Az egyesült Államokban már azért felnyomhat zaklatásért a főnöködnél a kolléganőd ha megdicséred a ruháját.
6qwasyx
2013. november 29. 11:52
Akkor holnaptól simán bemehetek hugyozni a női vécébe?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!