Sarkosan fogalmazva

2013. november 24. 15:36

Talán nem tévedek akkor, ha azt állítom, mindenki türelmetlenül várja a Kúria jogegységi állásfoglalását a devizában eladósodottak ügyében.

2013. november 24. 15:36
Szentmihályi Szabó Péter
Magyar Hírlap

Talán nem tévedek akkor, ha azt állítom, mindenki türelmetlenül várja a Kúria jogegységi állásfoglalását a devizában eladósodottak ügyében. A »rendszerváltozás« óta független magyar bíróságok egymásnak sokszor ellentmondó ítéletei eddig sem növelték a bizalmat az igazságszolgáltatásban, de maga a többfokozatú, évekig elnyúló eljárás is borzolta a kedélyeket.

A legtöbb embernek van természetes jogérzéke, talán még a bűnözők többségének is, a médiából megszerezhető jogi műveltség meglehetősen általánossá vált. Az igazságosság megítélése szubjektív dolog, a pernyertes mindig elégedett, a vesztes pedig panaszkodik az elfogultságra, a szakértelem hiányára vagy a korrupcióra.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6qwasyx
2013. november 24. 20:22
Ez a fasz feltalálta a meleg vizet.
Pinter68
2013. november 24. 20:11
Most komolyan, nincs a jobboldalon egyetlen jogász vagy biro sem, aki elmagyarázná a hiveknek, hogy haho hülyék, megint félre vagytok vezetve. A Kuria sosem fog jogegységi állásfoglalást hozni ebben az ügyben, mert az nem arra valo. Az egész megint nem más, mint a kormány politikai habverése. Most majd lehet ujfent mutogatni a biroságra, hogy lám nem hajlandoak figyelembe venni "azemberek jogos igényét."
nick89
2013. november 24. 19:48
Szerintem a NAV megbízhatóbb szervezet, mint a független magyar bíróság. Szóval nem sok jót várok tőlük.
kizökkentidő
2013. november 24. 18:21
Ne legyen senkinek illúziója az összes eddigi kormánypárt vastagon falazott a bankoknak, különösen az MNB mindenkori elnöke és tagsága. Nem véletlenül húzódnak el a lassan évtizedes bankárbűntettek.Ez még mindig az az ország; a következmények nélküli. 2.Felelős minisztériumot Buda-Pesten!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!