Volt egy közös cél

2013. december 12. 21:32

Nem érhette meg pártja '94-es kudarcát. Nem is érdemelte volna meg.

2013. december 12. 21:32
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Facebook

„Napra pontosan húsz évvel ezelőtt hunyt el a III. Magyar Köztársaság első miniszterelnöke, Antall József. A képen az Ellenzéki Kerekasztal egyik, lassan feledésbe merülő képe. Akkor, MDF-esek, SZDSZ-esek, mi magunk, a Fiatal Demokraták Szövetsége - és hazánk egész társadalma -, egy szabad Magyarországról álmodtunk és közös erővel azért dolgoztunk, hogy ez az álom egyszer valósággá váljon. Sok mindenben nem értettünk egyet.

De volt egy közös cél: a szabad, demokratikus Magyar Köztársaság. Antall József miniszterelnökségét sok kritika érheti, de hivatalba lépése pillanatában tudta, hogy nem lesz könnyű dolga. Azt mondta a kormánytagoknak: »Önök egy kamikáze-kormányban vesznek részt.« Minden bizonnyal igaza volt.

De kijelölt egy demokratikus, európai utat ennek az országnak. Kezdetektől fogva azt kommunikálta a '90-es években: az évtized végére az Európai Közösség teljes jogú tagjai leszünk. Ekkor még nem tudta, hogy megannyi küzdelem mellett betegségével is meg kell küzdenie. Gömbös Gyula és Teleki Pál mellett ő a magyar történelem harmadik miniszterelnöke, akit hivatali ideje alatt ért a halál. Nem érhette meg pártja '94-es kudarcát. Nem is érdemelte volna meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. december 13. 10:04
"" De volt egy közös cél: a szabad, demokratikus Magyar Köztársaság. "" A NAGYTAKARÍTÁS és a tavariscsi konyec!! Gábi kapjál már a fejedhez!!!
feketemacska
2013. december 13. 09:50
Antallt azok helyezték a miniszterelnöki székbe,akik tudták,miként használhatják ki őt,aki a politika porondján legfeljebb elméletben volt járatos. Mára bőven megvannak a tanulságai annak az időszaknak. Onnantól datálható az ország megosztása. Onnantól kezdődött a kirablás/finoman privatizálás/és kiárusítás.Selymes diktatúra. A nép meg eufóriában volt,hogy most jön a Kánaán. Antall nem tehetett többet,meg volt kötve.
Búvár Kund
2013. december 13. 09:39
OFF Írjátok alá! http://www.autonomia.ro/69-autonomiat-szekelyfoldnek-parbeszedet-es-tarsadalmi-beket.html
Peter8811
2013. december 13. 06:31
"Volt egy közös cél" Fejbe baszni a hatgyermekes hajléktalant amikor szólt hogy szarok vagytok? Gabriella!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!