Hamupipőkék a Hiltonban

2013. december 29. 11:34

A gyerekek érdekében nagyon remélem: az ünnepek táján azért a kormány pihen is egy kicsit.

2013. december 29. 11:34
Lendvai Ildikó
Népszava

„Ezek a gyerekek mindennel úgy vannak, mint Nyilas Misi a pakkjával. Elvették tőlük, ami nekik járt. Ami minden gyereknek jár. A gyermekjogokról szóló egyezmény szerint minden gyereknek joga van arra, hogy »a család, a társadalom, az állam megvédje«. Az állam? Nem idézem az arcpirító adatokat arról, hogy a 200 000 éhes gyerek étkeztetéséhez szükséges évi 8-10 milliárd hogyan viszonylik ehhez, meg ahhoz, stadionokhoz, Kossuth-tér átépítéshez. Olvastam a kormány leltáráról: üléseiken az idén több mint 1700 törvényjavaslatot, rendeletet, határozatot alkottak. Derék. Igen derék. De az évi 1700 intézkedésből egyetlen egyre sem futotta, amellyel a gyerekek ételére csoportosították volna át a pénzt a tízszer, húszszor nagyobb tételekből?

Nem, nem futotta. El voltak foglalva az iskolarendőrök alkalmazásával, az iskolai szegregáció lehetőségének törvényesítésével, a tankötelezettség korhatárának leszállításával. Meg azzal, hogy már a 14 éves kiskamaszokat is börtönbe lehessen zárni nem komoly bűnért, hanem szimpla szabálysértésért, csokicsenésért is. A megfáradt kormánytagoknak jólesik a jótékonykodás. Járnak is karácsonykor körbe-körbe. Balog miniszter úr sem csak a Hiltonban találkozott szegény gyerekekkel. A Roma Önkormányzatnál is köszöntött 300 állami gondozottat. Elmondta nekik: »A kormány azért is dolgozik, hogy jobb legyen a gyermekeknek«. A kíséretében lévő Budai Gyula és a többi államtitkár önfeláldozóan bólogatott.

A gyerekek érdekében nagyon remélem: az ünnepek táján azért a kormány pihen is egy kicsit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2013. december 30. 04:10
Hamupipőke? Anyukád meg Csipke Rózsika álmát alussza a Mátrában, mivel megszúrta a kezét a rokkával a szegényházban ahová a vörös, róka képű lánya beadta, de nem sokára jön majd Lenin elvtárs és életre csókolja. Tiszta Andersen lett az MSZP főleg a Nem lesz gázáremelés című mese után amit lassan mondasz, nehogy felébresszed Orbán Viktorban a rezsi csökkentés vágyát!
Zernebock
2013. december 29. 20:27
Hejj, büdös vörös kurva, de televerném a szádat....Nem nagyon beszélnél ilyen baromságokat egy ideig.
ottapont
2013. december 29. 19:44
"A gyerekek érdekében nagyon remélem: az ünnepek táján azért a kormány pihen is egy kicsit." Te is pihenhetnél, vasorrú bába.
tóth mária
2013. december 29. 18:58
Hogy az ilyen őskövület bolsinak van még p...ja megszólalni, ez gyomorforgató! Mocskos padlás-söprők!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!