Rőzsegyűjtés és az emberi jogok világnapja

2013. december 11. 11:35

Orbánék szétverik a szolidaritást, züllesztik a közmorált, kiüresítik a rendfenntartók munkáját.

2013. december 11. 11:35
Szabó Rebeka
Szabó Rebeka blogja

Számos közpolitikai döntést tudnánk sorolni ennek bizonyítására, számos olyan törvényalkotási végeredményt, amely a kormányzati büntetőállam előzményeinek felel meg. A hajléktalan honfitársainkkal, a szegényekkel szemben folytatott büntetőhadjárat a legelevenebb példa erre, de általában jelentős az érdekeiért kiállni kevésbé vagy egyáltalán nem képes, erőforrások és nyilvánosság nélküli társadalmi csoportok esetében. A hajléktalanok, a szegények kiszorítása a közterekről szép lassan a városból és a társadalomból történő kiszorítást jelenti.

Így megy ez a Fidesznél. Lehet éjjel vagy nappal, hétköznap vagy ünnepnap, a szolidaritásáról messze földön híres kormányzópárt – és a virtuális, a kereszténység elveit napról napra szelektíven alkalmazó és sárba tipró szatelit-pártjával, a KDNP-vel közösen –nem tud mást, mint növelni a szigort, és a rendőrséget a bűnüldözés helyett a hajléktalanvadászat eszközévé tenni. És nem csak a »közterületen életvitelszerűen tartózkodókra« sújt le a bűnüldözés szigora. Tegnapi hír, hogy készenléti rendőrök segítségével elkaptak egy olyan botrányosan viselkedő, a társadalomra minden bizonnyal nagyon veszélyes embert, aki »a Tisza gát partján lehullott faágakat gyűjtött össze és tulajdonított el«. Értik, eltulajdonította a földön heverő gallyakat, faágakat, de a rend éber őrei lecsaptak rá és még őrizetbe is vették. Ez igen, lám, itt mindenki tudja, mi a dolga, mire esküdött fel. Ezzel büszkélkedhet a Pintér-féle rendfenntartásért felelős szervezet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valattila1
2013. december 11. 15:50
Rebeka, sajnálom, h te is átmész demagógba... Tudhatnád, h azok a rőzsécskék nem csak úgy teremnek,hanem adott esetben évszázados, de mindenképpen fontos ártéri fákat vágtak ki "szerencsétlen, munkakereső" emberek. Ha még mindez nem elég, van bőven adat arról, hogyan tarolnak le területeket, derékban elvágva a fákat. Pl. lakóhelyem közelében a maradék tölgyeket szedték így ki, mivel akkor még adott magasság felett elvágva nem minősült fakivágásnak...
Viator
2013. december 11. 15:07
Ennek a félkegyelmű libának csak azt kívánom, hogy sötétedés után, a nyóckerben fusson össze néhány frissen szabadult 120 kilós rőzsegyűjtővel...
atila68
2013. december 11. 14:31
Bulvárszinglipolitikus......... Megafaxom az.
DrFülig Jimmy
2013. december 11. 14:30
Csuti csókkirály cselédjeinek jár ennyi öröm nem ők vannak még legalul,de az irány jó.Ma már minden ép elme látja tőlük már nincs lejjebb szellemileg,erkölcsileg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!