Szőnyegbombázás

2013. december 03. 15:55

Magabiztos szavaid, ítéleteid mégis egybecsengenek – mit csengenek –, azonosak a jól behatárolható mostani hangadókkal. Folytassuk csak a hungarofóbokkal.

2013. december 03. 15:55
szék
Gondola

„Amikor hazánkat az a megtiszteltetés érte 2011-ben, hogy az EU soros elnöke lett, akkor, mintegy nyitányként néhány európai parlamenti képviselő – brüsszeli sajtójelentések szerint – nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy az Európai Unió magyar elnökségét a Tanács épületében jelképező, óriási kultúrtörténeti szőnyegen helyet kapott egy 1848-as térkép is. Az EUobserver nevű internetes hírlevél egy osztrák és egy román képviselőt idézett, akik szerint a térkép Nagy-Magyarországra utal, és »nem a legszerencsésebb szimbólum« a magyar elnökséghez.

Tudtommal az EP-ben 736 képviselő ül, ebből kettőt az egészhez képest néhánynak nevezni elég nagy bátorság. Azt egyelőre hagyjuk, hogy ez a két fanyalgó, az osztrák és a román már minősít is, hogy mi a szerencsés vagy szerencsétlen szimbólum. (...)

Bár Ulrike Lunacek, az osztrák zöld párt EP-képviselője egyetért ugyan, hogy a térkép Magyarországnak a Habsburg-birodalom elleni lázadására utal, de azért fontos elemként rámutatott, hogy a forradalmi folyamat végén, 19 évvel később megalakult az Osztrák-Magyar Monarchia, amelyben Budapest már Bécs városával egyenértékű hatalmat kapott a környező területek felett.

Ebből szerinte logikusan következik, hogy a térkép illusztrálja Orbán Viktor miniszterelnök abbéli szándékát, hogy felülbírálja a trianoni békeszerződést. A képviselőnő szerint a budapesti kormánynak a határon túli magyarok állampolgárságára vonatkozó rendelete is erre utal. Orbán úrnak ez a nézete a múltba tekint, és távolról sem a közös európai jövőbe, emellett ez az EU-t érintő jelenlegi kihívások teljes félreértelmezése.

Jó. Ideje már, hogy vegyünk egy kis levegőt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. december 03. 17:10
Gond Óla szék el!
Senye Péter
2013. december 03. 16:57
Ha az Unió számára nincs történelem, akkor jövője sincs.
puszika
2013. december 03. 16:48
Ennek a "szék"-nek legalább két lába hiányzik! Soha nem áll meg a maga lábán.Jellemző, hogy a hiányzó lábakat nagy erőlködéssel oda hazudja.Másoknak akarja bizonyítani,hogy négy van.Istenem!Meddig lehet még a hülyét játszani??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!