Kötél

2014. január 28. 08:54

A tét az a kötél. Amit ezek mindig megúsztak, nekünk viszont fonják, száz éve immár.

2014. január 28. 08:54
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Most már marad a harc. Tényleg ez a harc lesz a végső. Ha most veszítenek, akkor örökre eltakarodnak. Szépen, sorba állva eltűnnek a semmiben. Ennyi csak a tét. A tét az a kötél. Amit ezek mindig megúsztak, nekünk viszont fonják, száz éve immár. A Lenin-fiúk, az ávósok, a munkásőrök, a pártfunkcik, a gyurcsányok meg a mesterházyk. Még egyszer, hogy is mondta a rohadék? »Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az – egy kis rossz szándékkal – ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (…)« 

Hát, persze. Ez a különbség éppen. Hogy ezek viszont akarnak akasztani. Nem kell kiforgatni a mondandójukat, és nem kell hozzá rossz szándék. Csak figyelem kell, és óvatosság, és megfelelő mennyiségű harag. Hogy eltakarítsuk végre az összeset. A köteleikkel együtt. 

Vigyék, és akasszák fel egymást újra. Annak nincs semmi akadálya.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 311 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristóf
2014. január 28. 15:56
Lógni fogtok!
csuka
2014. január 28. 15:47
"A tét az a kötél. Amit ezek mindig megúsztak, nekünk viszont fonják, " Zsóti! Mikor lesz kész? Türelmetlenül várjuk.
OberEnnsinnen
2014. január 28. 15:39
"Csak figyelem kell, és óvatosság, és megfelelő mennyiségű harag. Hogy eltakarítsuk végre az összeset. " Nem NEM! Csak FEGYELEM kell! Csak - igen, az óvatosság oké! Nem, nem harag. De. Megfelelő mennyiségű dermesztő brutalitás. Mindezt könnyedén, figyelmesen, ahogyan a sebész dolgozik..
Cafka Margit
2014. január 28. 14:30
az mégis csak teljes képtelenség, hogy szocialista politikust lehetetlen igazmondáson rajtakapni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!