Semmis lesz a paksi szerződés?

2014. január 16. 12:18

Az Alaptörvény szerint nem vállalhat a magyar állam olyan pénzügyi kötelezettséget, aminek eredményeként a GDP-arányos államadósság a 2013-ashoz képest növekedne.

2014. január 16. 12:18
igyirnankmi
Így írnánk mi

„A hitelszerződést az orosz nyilatkozatok szerint minisztériumok tárgyalják le, nem a cégek, de egyébként is valószerűtlen, hogy egy mára kivéreztetett MVM-et állami garanciavállalás nélkül 3000 Mrd forint erejéig hitelképesnek tartana bárki a pénzvilágban. Tartalmilag biztosan, de vélhetően formailag is a magyar államnak nyújt kölcsönt az orosz fél, egy ilyen összegű kötelezettségvállalás pedig mintegy tíz százalékkal növelheti meg a későbbiekben a GDP-arányos államadósságot.

És itt van a bökkenő.

Az Alaptörvény 37. cikk (3) bekezdése szerint nem vállalhat a magyar állam olyan pénzügyi kötelezettséget, aminek eredményeként a GDP-arányos államadósság a 2013-ashoz képest növekedne. Most nem vállalhat olyan kötelezettséget, ami bármikor később növeli a nemzeti össztermékhez viszonyított államadósságot. Nemcsak hitelt nem vehet fel, ha az ilyen eredményre vezetne, de semmilyen ilyen hatású pénzügyi kötelezettséget nem vállalhat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2014. augusztus 29. 10:51
Lolságos istenek :) A fiúk a saját antialkotmányuk csapdájába estek? Na nem féltem őket, van eszük a rosszaságra, biztos kitalálnak valami hantát, legrosszabb esetben módosítják az antialkotmányt. Azért van...
batama
2014. február 11. 16:53
Olyan jó látni,ahogyan hörögnek az elvtársak. 2009-2010-ben még teljes mellszélességgel támogatták,gondolták benne lesznek a buliban.Hát nem...DDD
DrFülig Jimmy
2014. február 11. 16:53
Lázár 2010-ben: Az orosz energiaüzlet értékválasztás a szabadság ellen Az elmúlt napokban már majdnem mindent megírtak a Paksi atomerőmű bővítésének kérdéséről. Tudjuk, hogy a megtermelt áram drága lenne, a hitelkonstrukció rosszabb és nagyobb mint az IMF hitel volt, hogy nincs szükségünk az új paksi blokkra, és azt is, hogy a megtérülési idő hosszabb lenne, mint a technológiai fejlődés miatt érdemes idő. De mi most Lázár János 2010-es szavait szeretnénk idézni. Lázár 2010-ben egy könyvbemutatón mondja el, az oroszokkal való üzletelés mindig értékválasztást is tükröz. Értékválasztás volt 1849-ben, 1919-ben, és 1958-ban is. Mert, akik az oroszokkal üzletel az nem lehet a szabadság pártján. Lázár azt is elmondja, rossz dolog, hogy az ország energiaszükségleteinek 80-90%-a egy irányból Oroszországból jön, és a következő 20 év feladata az ettől való függetlenedés. "A keleti szelek, Európának ezen részébe, demokráciát és szabadságjogot sohasem fújtak"
DrFülig Jimmy
2014. február 11. 16:52
Mekkora hülye vagy,szépen mutatsz körömletépő KGB répával az arcodban lázárelvtársad csicskája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!