Akasztási tradíciók a baloldalon

2014. január 27. 07:16

Mesterházy az MSZP kongresszusán addig hergelte híveit, amíg vala- kinél elszakadt a cérna, s kijött belőle az, amire a baloldal mindig is alapozott: az állatias düh.

2014. január 27. 07:16

„Csúnya ügy. A gyűlölet magvai kikeltek. Mesterházy az MSZP kongresszusán addig hergelte híveit, amíg vala- kinél elszakadt a cérna, s kijött belőle az, amire a baloldal mindig is alapozott: az állatias düh.

Amikor a pártelnök a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc hirtelen vagyoni gyarapodását gyilkos ellenérzéseket felkeltő szavakkal kommentálta, gúnyosan megjegyezve, hogy az ilyenek legfőbb erénye, hogy Orbán Viktor barátai, katedrát nekik a közgázon, valaki bekiabált: »kötelet!« (...)

Mesterházy még azt is megtehette volna, hogy nem vesz tudomást a bekiabálásról, adva az ostobát. Csak egyet nem tehetett volna meg: jóváhagyólag szőni bele beszédjébe a lincselésre felszólítást. Ettől a pillanattól kezdve ugyanis a közönsége körében ide-oda hajlongó Mesterházy többé nem rivális politikus volt, hanem állatidomár a manézsban. A kormányváltó hangulat soha nem lehet lincshangulat. A szocialisták nyolc éve alatt a mérsékelt jobboldal egyetlen rendezvényén sem hangzott el a közönség soraiból felszólítás az élet elvételére. Nem tartozik a konzervatív hagyományok közé az »öld meg, ha nem tetszik a pofája«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2014. február 01. 18:53
http://poldi.blog.hu/2014/01/30/koteles_kampany_itt_a_bizonyitek_a_hirteve_belenyult_a_hangsavba http://poldi.blog.hu/2014/01/31/ujabb_manipulacioval_menekul_a_hirteve Vajon ott lemond-e valaki? Körmendy Zsuzsa pedig bocsánatot kér-e? Hm.
magnamater
2014. január 27. 16:39
Bűntény gyilkosságra buzdítani, gyilkossággal fenyegetőzni. Az ellenzék elszabadult indulatainak egyik oka az elszámoltatás elmaradása - azt hiszik mindent megtehetnek, nem ártana már közéjük csapni.
bloki
2014. január 27. 14:37
http://www.youtube.com/watch?v=VeccKrD4rW8#t=6065
becike4
2014. január 27. 14:31
Nem olyan nagy baj ez az akasztósdi.Ha a népharag söpri el az összes tolvaj gecit,akasztás előtt lészen egy kis unga-bunga.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!