Egy magyar ügyvéd

2014. február 27. 09:59

A kamarát egy cseppet sem zavarja, hogy egy nyíltan antiszemita tag működik a szervezetükben, sőt az oltalmuk és védőszárnyuk alatt.

2014. február 27. 09:59
Markó Beáta
168 Óra

„»Ön zsidó származású?« – hangzott az ügyvéd kérdése a bírónőhöz egy földrajzilag Európa közepén található ország bírósági tárgyalásán 2013 novemberében. A plafon nem szakadt le. A bírónő – bár megtehette volna – nem szabott ki pénzbírságot az ügyvédre, de neki legalább volt annyi velő a gerincében, hogy a kérdést visszautasította. (...) 

Öt nap – feltehetőleg – keserves tipródás után színre lépett a magyar ügyvédi kar becsületének megmentője Réti László személyében, a Budapesti Ügyvédi Kamara képviseletében. Az ATV Egyenes beszéd című műsorában december 2-án jelentette be, hogy a kamara fegyelmi eljárást fog lefolytatni Gaudi-Nagy ügyében, amelynek a végén ő »büntetés kiszabását várja« harminc napon belül. (...)

Réti László – többszöri megkeresésünk ellenére – érdemi választ nem adott. Végül két és fél hónap vajúdás után a MÜK főtitkára levelében egy jogszabályra hivatkozva – miszerint »a fegyelmi eljárás személyes adat, ezért nem nyilvános« – elutasította a válaszadást. Tehát, ha jól értjük, a zsidózás lehet nyilvános, de az utózöngéje – ha egyáltalán folytattak fegyelmi eljárást – nem nyilvános. Ez semmiképp sem értelmezhető másképp, mint hogy a kamarát egy cseppet sem zavarja, hogy egy nyíltan antiszemita tag működik a szervezetükben, sőt az oltalmuk és védőszárnyuk alatt. Mindez tökéletesen illeszkedik a Magyarországon egyre gyorsabb ütemben zajló és a kormánypárt által is támogatott ideológiai vonalba: a zuglói Wass Albert tér, Horthy-szobrok a fővárosban és számos vidéki településen, Nyirő József újratemetése, Tormay Cécile oktatása, a német »megszállás« emlékműve, vitéz Szakály »idegenrendészeti eljárás« Sándor kinevezése a Veritas történelemkutató intézmény élére, a cinikusan Sorsok Házának elnevezett leendő holokauszt-emlékhely Schmidt Mária rendezésében és... és... mi jön még?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2014. február 28. 08:27
24 éve nem hoz szavazatokat az antiszemitázás, mára hálistennek megértük azt is, hogy visz a balnáciktól. Úgyhogy csak nyomjátok, megkapjátok a pofátokra az újabb kétharmadot 37 nap múlva.
rajgy
2014. február 28. 06:56
A román és a szlovák kormányban rengeteg MAGYAR-ELLENES van. Ez hogy-hogy nem zavarja a 168órát? Nincs minden népnek egyformán MÉLTÓSÁGA? Csak egyetlen népnek van?
blackhorse
2014. február 27. 23:44
És mi jön még?-kérdezi az et.nő.Mi lenne,ha ti mennétek?Lázító,amit írnak,gondolnak,elég volt már!
locsaba
2014. február 27. 21:50
A kurva anyádat te magyar- és keresztény gyűlölő hüje kurva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!