Centrális erőtér két szélső pólus között

2014. március 18. 16:19

A kormánypárt így képes megjeleníteni a két „szélsőség közti” nyugodt erőt.

2014. március 18. 16:19

„A centrumpozíciót betöltő kormánypártok körül a kisebb politikai egységeknek csupán a politikai szféra szélein maradt hely. A második Orbán-kormánynak azzal kellett szembesülnie, hogy két oldalról is szélsőséges követeléseket hangoztató pártok próbálják korlátozni mozgásterét. A kormánypárt így képes megjeleníteni a két »szélsőség közti« nyugodt erőt. Míg a kormánypárt a nemzeti érdek jegyében hangolja politikája irányait, addig a baloldal a dogmatikus beszűkültség, a Jobbik pedig a faltörő kos végletessége szerint politizál.

Mindez a kampánytematikákban is jól megmutatkozik. Mindkét oldali ellenzék minden, a nemzeti érdek szempontjából fontos ügyet (Paks, ukrán helyzet, szegénység kérdése) alárendel saját rövid távú céljainak, és megpróbál botrányt kihozni az egyes ügyekből, mindezzel vélhetően saját kormányzóképességük hiányát próbálva palástolni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blind
2014. március 18. 18:44
Micsoda helyzetértékelés. Kedves Dani! Ez közelebb van a valósághoz. Javaslom, hogy tájékozódj még mielőtt nyilatkozol "önálló" gondolatokkal ilyen komoly társadalmi dolgokban. Egyébként ő kicsoda? Pete Péterről már hallottam, róla nem. http://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2014/03/17/pete/
Ouroboros
2014. március 18. 18:39
Ez miez? Ezeket a seggnyalókat tucatjával sarjaztatják a Habony-laborban? Miért nincs még fönn a tutiblogon?
radical
2014. március 18. 17:09
Itt csak egy szélsőség van az pedig az elmúlt 24 év hazug lejárt pártjai és politikusai! Győzzön a Jobbik!!!
pedroamigo
2014. március 18. 17:01
Ügyes vagy Dani, mehetsz a kasszához...;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!