Három fórum, a szép kor meg a szebb jövő

2014. március 11. 11:55

A képek alapján jelentős, konkrétan több évtizedes eltérés mutatkozik a résztvevők átlagéletkorában, a Jobbik javára.

2014. március 11. 11:55
Kiss Brigi
Mandiner

Három nap eltéréssel tartott lakossági fórumot a győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központban az MSZP (Összefogás/Kormányváltás/stb.) és a Jobbik. A képek alapján jelentős, konkrétan több évtizedes eltérés mutatkozik a résztvevők átlagéletkorában, a Jobbik javára. Szomorú jövőt jelez ez előre a baloldali pártok számára.

Fidesz néhány héttel korábban rezsifórumozott Győrben, ők a Móra Ferenc Általános és Szakképző Iskola auláját választották a rezsiharc helyszínéül. A rendezvényen megjelent rezsifórumozók képekből leszűrhető átlagéletkora miatt az egykori fiatal demokraták sem ülhetnek nyugodtan a várható babérjaikon.

Kinek lesz szebb így a jövője?

mszp_3.jpg

Összefogás/Kormányváltás

jobbik.jpg

Jobbik

fidesz_rezsi.jpg

Fidesz

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2014. március 11. 20:48
A fiatalok között a Jobbik súlya sokkal magasabb az átlagosnál, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy szép lassan kiszorítja majd a többi pártot - a fiatalabbak jóval könnyebben is váltanak pártot, ahogy idősödnek. Nyugati országokban a baloldali-zöld fiatalok jelentős részéből később konzervatív-liberális szavazó lesz.
Thasaidon
2014. március 11. 19:08
"Szomorú jövőt jelez ez előre a baloldali pártok számára." Na, igen. De a Fidesszel miért kellett külön bekezdésben foglalkozni, amikor annak a végére is pontosan ugyanez a mondat illik?
Merillincs
2014. március 11. 17:28
A fiatalok radikálisak (rendben), az idősebbek mérsékeltek (rendben), az öregek pedig a kádári nosztalgiavilágban élnek még mindig (ez nincs rendben, de érthető, ők akkor voltak fiatalok).
bihari73
2014. március 11. 16:04
A fene tudja. Lehet hogy egyszer úgy jön el egy generációváltás a jobboldalon megint, mint ahogy az az MDF-KDNP/Fidesz relációban bekövetkezett tizenegynehány éve. Persze ehhez a Jobbiknak középre kellene húzódnia, a Fidesznek pedig alaposan leamortizálni magát, illetve lehetetlenné tenni mindenféle belső személyi megújulást, innovációt. Mondjuk erre mutató jelek vannak, de nem holnap fog bekövetkezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!