Ki szellőzteti ki?

2014. május 12. 12:50

Az Európai Unió vezető tisztségviselői rettegnek attól, hogy a mostani európai választásokat követően az Európai Parlamentet el fogják árasztani a szélsőséges pártok képviselői.

2014. május 12. 12:50
Barcs Endre
EU Mozaik

Európa polgárai egyre nagyobb csalódással szemlélik, hogy vezető pártjaik, akár a jobb, akár a baloldalon tehetetlenül szemlélik Európa összeroppanását, és régen elkoptatott politikai szlogenek fennen hangozatásán kívül valójában nem tesznek semmit, a kérdések elmaszatolására irányuló politikát folytatják, akárcsak az EU vezetői. Nem csoda, hogy ilyen helyzetben Európa polgárai a szélsőségesnek nevezett pártokban látják a kiutat.

Európára nézve nem az jelenti a nagyobb veszélyt, ha az Európai Parlamentet ellepik a szélsőségesek, hanem az, ha az EU-ban minden marad a régiben. Józan ésszel nehéz felfogni, hogy az Európai Bizottság, amelynek Európa jövőjét meghatározó komoly pénzügyi, gazdasági, társadalmi kérdésekben kellene döntenie, miért fordítja drága idejét olyan csip-csup ügyekre, mint a szerintük „Európa-idegen” akác kiirtásának kérdése, vagy hogy lehet e otthon pálinkát főzni, vagy sem.

Idáig süllyedt a kontinensünk felvirágoztatását célul kitűző közös európai akarat? Jöjjenek akkor a szélsőségesek, és tegyen kísérletet egy új, egy másfajta Európa felépítésére! Jöjjenek mindkét oldalról, vagyis ne csak azok, akik a független nemzetállamokra kívánnák bízni Európa jövőjét, hanem a föderalisták is, akik az Európai Egyesült Államok felépítésében látják a megoldás kulcsát. Csapjanak össze, és győzzön az erősebb! Ha így lesz, végre friss levegő fog áramlani az EU megáporodott levegőjű intézményeibe, és akkor végre Európa polgárai is fellélegezhetnek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ÁrPi
2014. május 13. 16:52
Hát márpedig valahol valakik az EU magasában (a "Haza a magasban" abszurd analógiájaként írom), vagy a penetráns ködös-homályban a háttérben igenis dolgoznak az EU-USA szabadkereskedelmi egyezményen, vagy pl a bankunión és más ilyen várva-várt az unió sorsát meghatározó komoly pénzügyi, gazdasági ügyeken.
Rockpapa
2014. május 13. 11:23
Ami most elindult az Euróbában,az a társadalmak jogos önvédelmi reflexe.Valahová tartozni kell.Nem lehet egy nagy társadalom nélküli katymazban élni.Jó,robbantsuk szét a régi értékrendet.Nemzet,család,hagyomány,szokások,nyelv,vallás,stb.tünjön el.És mi lesz helyette?Szodoma,Gomora?Nincs törvény nincs rend?A harmadik világ elözönli a magát megvédeni képtelen Európát,jön az Iszlám.Kiváncsi vagyok akkor a szakálas nők,és homoszekszuális házaspárok jövőjére.Vajon mennyire lesz majd velük toleráns a másik világrend?
Senye Péter
2014. május 13. 10:32
Az Európa 'ellenesség' vagy szkepticizmus képviselőit inkább az 'érted haragszom, nem ellened' (visszafojtott?) dühe vezérli. Jól látják, hogy Európa Ázsiának, ahogy most mennek a dolgok, nem csak földrajzilag, hanem gazdaságilag és politikailag is csak egy félszigete lesz.
gross
2014. május 13. 01:42
"Józan ésszel nehéz felfogni, hogy az Európai Bizottság, amelynek Európa jövőjét meghatározó komoly pénzügyi, gazdasági, társadalmi kérdésekben kellene döntenie, miért fordítja drága idejét olyan csip-csup ügyekre, mint a szerintük „Európa-idegen” akác kiirtásának kérdése, vagy hogy lehet e otthon pálinkát főzni, vagy sem." Sajnos Magyarországon is hajlamosak vagyunk csip-csup ügyekkel foglalkozni. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság például vízrajzi mérőgyakorlatokat rendez, ahelyett hogy a gazdasági növekedés motorjainak beindításán ügyködne. A NAV pedig pénztárgépek bekötésével bíbelődik ahelyett, hogy az aprófalvas térségek munkanélküliség problémáját kezelné végre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!