A szélsőség nagy kedvvel szaporodik

2014. május 24. 12:08

Ez az elképesztő színvonalú (tévesen „vitának” nevezett) tökéletesen anti-européer, ostoba hakni tökéletesen elárulta a magyar politika minden mondanivalóját.

2014. május 24. 12:08
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„Ezek a bevallottan kapitalizmus-ellenes és államfetisiszta (tehát szegénységpárti) nyomelemek a ma esti ATV-vitában ennek megfelelően tök ugyanazt mondták, de tényleg, semmi különbség nem volt: adjátok nekünk az államot, mi meg munkahelyetteremtünk az adótokból, ki vörös, ki zöld, ki nemzetiszín égbolt alá, de nagyon jó lesz. Mellettük figyelt a bevallottan szocialista Szocialista Párt, amelyik a szolidaritásból próbál meg munkahelyeket kicsikarni, de ha egy mondatnál többet kell volna mondania Szanyi úrnak erről a varázslatról, félő, ott helyben leomlott volna a fátyol a kiskunsági keynesianizmus aszott pofájáról. Na de nem is arról szólt ez a kitttűnően megkoreografált alkalom, hogy a valahonnan jövő értelmes kérdésekre valaki értelmes válaszokat adjon. (...)

Ez az elképesztő színvonalú (tévesen »vitának« nevezett, valójában) tökéletesen anti-européer, ostoba hakni tökéletesen elárulta a magyar politika minden mondanivalóját. Az egyoldalúan államelvű, gyakran szélsőségesen demagóg pártok választéka egyre tágul, miközben semmilyen életjelet nem mutat a reális társadalomképpel és nyugatias politikai reflexekkel megvert törpe kisebbség. A magyar társadalom honorálja a szélsőséget és elutasítja a kapitalizmust. Így aztán egy ilyen vitán betanult panelek, vágyálmok és az acsarkodás légkörében a szocializmus minden fajtájából kap az arcába a nagyérdemű, de semmit nem tudhat meg arról, hogy mi lehet a menekvés a mindent bevonzó fekete lyukból, ami az egyetlen valós, mindenki életét befolyásoló hungarikumunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neuhistoriker
2014. május 24. 18:03
Két új holokamu központ állami pénzből megoldaná a helyzetet, ugye Béndek?
balbako_
2014. május 24. 15:10
Orbán bölcsességére vall ezekkel nem áll le vitázni, mert ahhoz sokat kéne még fejlődniök...A vitapártiak meg láthatták ez egy rakás szar semmi más.
Peter8811
2014. május 24. 14:53
Péter bácsi a szélsőség téged is kedvel, a balszélsőség.
nemormester
2014. május 24. 14:47
... és mi Petinket senki sem hívta vitára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!