Ebben az országban most jobb, ha befogod a szádat

2014. május 08. 09:49

Szerintem lefelé megyünk, és a jövőt illetően sem lehetünk túlságosan nyugodtak. Eltűnik a szabad verseny, eltűnik a jogbiztonság és a lehetőség arra, hogy az emberek információhoz jussanak. Interjú.

2014. május 08. 09:49
Geszti Péter
Geszti Péter
hvg.hu

hvg.hu: Ezzel szemben mi?

G. P.: Szerintem lefelé megyünk, és a jövőt illetően sem lehetünk túlságosan nyugodtak. Eltűnik a szabad verseny, eltűnik a jogbiztonság és a lehetőség arra, hogy az emberek információhoz jussanak. Ez már nem nagyon emlékeztet arra, amit örömmel fogadtam a 90-es években, és amit úgy hívtunk: európai demokrácia.

hvg.hu: Több Budapesten élő külfölditől is hallottam azt a kritikát, hogy a magyarok nem hallatják a hangjukat, nem állnak ki magukért.

G. P.: Azért, mert annyi csalódáson mentek keresztül a különböző politikai képviseleteiknek hála, hogy úgy érzik, a politikai elit alkalmatlan arra, hogy hitelesen képviselje az érdekeiket. Ez egyértelműen a szélsőségeknek kedvez. Másrészt pedig olyan hangulat uralkodik az országban, hogy jobb, ha befogod a szádat. Különben előbb-utóbb nem lesz állásod, egyszer csak rád ugrik valamilyen hivatal. Visszatért az a korszak, amikor mindenhatóság lett minden hatóság. Közöny van, restség és félelem.

hvg.hu: Apatikusnak, kiégettnek, panaszosnak nevezted a magyar társadalmat. Merre van a kiút, és hogy tudsz részt venni ennek az alakításában? Hol a felelősségünk?

G. P.: Egyszerűen jól kell csinálni azt, amivel foglalkozol. A szakmádban ragaszkodnod kell a minőséghez, és nem szabad mindig belemenni a legegyszerűbb alternatívába, és legdurvább árversenybe. Akkor is meg kell maradnod a saját minőségi követelményeidnél, ha a környezet már nem támaszt ilyen igényeket. Továbbra is hiteles tartalmakat kell előállítani, ez pedig a pékektől az írókig mindenkire igaz.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leech
2014. május 08. 19:32
Mi baj van parazita ? Eltűntek a százmilkás megrendelések ? Vagy a kibaszott menórádat nem bírod a csodaszarvas fejére illeszteni ? Szar érzés , hogy nem tudod a Magyart szarozni mi ? Ráadásul a MI pénzünkből ! Itt a Szebb Jövö köcsög ! Húzz el !
Peter8811
2014. május 08. 17:52
Péter jobb ha a seggedet fogod be olyan sok a buzi ebben az országban.
elfelejtette
2014. május 08. 16:58
Jah, annyi a szabad világnak, az SZDSZ-szel a sírba szállt. Csak te nem tudsz eltűnni.
Szőke Ciklon
2014. május 08. 16:51
Ezek mind el vannak keseredve, elvágyódnak innét a "szabad" világba, aztán mégsem mennek el, hisz jól megélnek a magyarokból. Abban a "szabad" világban legfeljebb mosogatásból tudnának megélni, itt meg meg lehet élni a rettegésből is. Amikor fogytán a lé, a libsi médiák besegítenek. A Gálvölgyinek a Sass-nak a hihetetlen primitiv, alacsony színvonlú, ezerszer megunt műsorait sugározzák számolatlanul, másokat, a hasonlóan alacsony színvonalú műsorokba hívnak "szakértőnek", csak hogy egy kis jövedelemhez juttassák őket, mert a régi megszokott pénzcsapok elzáródtak. Nagyon helyesen!! Unalmas és idegesítő a vinnyogásuk. Egyszer már beválthatnák a "fenyegetésüket" és eltűnhetnének ebből az országból, mindannyiunk megnyugvására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!