Videoüzenetek

2014. augusztus 22. 17:27

Az európai és amerikai emberek szemében elfogadhatatlan kegyetlenkedések az iszlám szélsőségesek számára nemcsak elfogadhatónak, hanem egyenesen inspirálónak, újabb kegyetlenkedésre ösztönzőnek bizonyultak.

2014. augusztus 22. 17:27
Kaleidoscope
Kaleidoscope blog

„Az amerikaiak és szövetségeseik eddig is lényegében ugyanazt mondták, amit most is: egyrészt elítélték a barbár mészárlást, általánosságban kijelentve, hogy ezt egyetlen vallás sem indokolhatja, másrészt megpróbálták megfélemlíteni szavakkal, és tettekkel a terroristákat. Csakhogy mindez eddig – mint a tények bizonyítják – nem járt eredménnyel. Az európai és amerikai emberek szemében elfogadhatatlan kegyetlenkedések az iszlám szélsőségesek számára nemcsak elfogadhatónak, hanem egyenesen inspirálónak, újabb kegyetlenkedésre ösztönzőnek bizonyultak, továbbra is az elkövetők vallási meggyőződésével indokolva azt. A megfélemlítés sem volt eredményes. A katonai megtorlás, és annak kapcsán akár életük elvesztésének, vagy egy esetleges (sokkal kevésbé valószínű) jogi felelősségre vonásnak, és az annak során kiszabott büntetésnek a lehetősége láthatóan egyáltalán nem tartja vissza a terroristákat. Akár harci cselekmények során vesztenék életüket, akár valamilyen büntetést szabnának ki rájuk, mindenképpen a hitükért harcoló hősnek tartanák magukat, akire mennyei jutalmak várnak. Mindezt persze eddig is tudtuk, mégis úgy tűnik, hogy a nyugati vezetők nem tanultak az eddigi reakcióik eredménytelenségből, és lényegében ugyanazokkal a kommunikációs módszerekkel, és katonai válasszal próbálkoznak, amikkel már eddig is kudarcot vallottak.

De mit lehetne, mit kellene a továbbiakban másként tenni?

Az iszlám szélsőségeseket csak akkor lehetne megállítani, ha azt az erőt sikerülne megfékezni, ami arra készteti őket, hogy akár életük feláldozása árán is kövessenek el brutális gyilkosságokat, és vég nélkül folytassák a terrorcselekményeket mindenki ellen, aki nem tartozik közéjük. A gyilkosságok és tömegmészárlások elkövetői saját vallási meggyőződésük alapján cselekszenek, ezért csak akkor volna esély arra, hogy ettől el lehessen tántorítani őket, ha ebben a meggyőződésükben lehetne valamilyen változást elérni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andre1bp
2014. augusztus 23. 13:08
alkoholos lövedékkel kéne lőni rájuk.
takacstete
2014. augusztus 22. 19:55
Néha gondolkodni is kéne. Az új terrorista szervezetet valakik pénzelik. Mégpedig az Emirátus és Szaud-Arábia, ahol mérhetetlen mennyiségben van pénz. Mint tudjuk, ezek nem demokratikus országok, de - mit ád Isten!- mégis Usrael barátai. És az USA még ezek után az iszonyatok barbár tettek után sem szól rá a pénzforrásokra, hogy "elég volt". Most nem az újságíró lefejezésére gondolok, hanem az azt megelőző iszonyatos rémtettekre.(Keresztények, kurdok, egyet nem értő muzulmánok, akár siiták, akár szunniták lemészárlására, kínhalálára.)Lehet, hogy nem is arról van szó, hogy a szellem kiszabadult a palackból? Megvannak a pénzügyi összefüggések.EURÓPA egy részét el akarják foglalni, de IZRAEL-ről szó sincs!
Locassen
2014. augusztus 22. 18:25
Az a baj, hogy az fiatal muszlim férfiaknak pont az a két dolog (a pia meg a paráználkodás) tiltott, ami biztonságosan levezetné a tesztoszterontól fűtött feszültséget - úgyhogy a céltalan erőszakban élik ki magukat. "De mit lehetne, mit kellene a továbbiakban másként tenni?" Semmit, akit a halállal való fenyegetés sem riaszt vissza, azt nem fogod tudni megnevelni. Nem féltenek semmit, nem érdekli őket semmi más, csak a dzsihád - egyszerűen meg kell őket ölni. Sajnálom, hogy ezt kell mondjam, mert eléggé embertelen, de nincs más megoldás. Mondjuk hosszú távon ez sem az...
andre
2014. augusztus 22. 17:52
Ghaza????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!