A KDNP tisztelettel adózik az ártatlanul meghurcolt áldozatok előtt

2014. augusztus 23. 11:34

Európa számára a XX. századi diktatúrák mély sebeket okoztak, melyek csak lassan gyógyulnak be. Ehhez tiszteletre és őszinte gesztusokra van szükség.

2014. augusztus 23. 11:34
Rétvári Bence
Rétvári Bence
Facebook

A totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapján, a Hitler és Sztálin között létrejött, a történelemben Molotov-Ribentropp paktum néven hírhedtté vált egyezmény aláírásának 75. évfordulóján a KDNP tisztelettel adózik az ártatlanul meghurcolt áldozatok előtt. A mai nap az áldozatokról szól, akiket különböző ideológiák mentén sokszor nem embernek, hanem csak elpusztítandó vagy megfélemlítendő tárgynak tekintettek. A diktatúrák szabad országokat osztottak fel, egész társadalmi csoportokat félemlítettek, kínoztak vagy öltek meg.

A XX. század mindkét nagy önkényuralmi rendszere, a nácizmus és a kommunizmus is elnyomta és üldözte a kereszténységet. A múlt század két nagy „vallástalanított” európai állama követte el a legnagyobb szörnyűségeket a kontinensen. A nagy diktatúrák ellenséget láttak a keresztény világnézetben, mert a kereszténység természetjogi alapon állva nem köt kompromisszumot, amikor az emberi méltóság védelméről van szó. A totális diktatúrák áldozatai gyilkos ideológiák áldozatai lettek, melyek a hit helyét is át akarták venni.

Európa számára a XX. századi diktatúrák mély sebeket okoztak, melyek csak lassan gyógyulnak be. Ehhez tiszteletre és őszinte gesztusokra van szükség. Ez a nap ugyanakkor nem csak a múlthoz, hanem közös jövőnkhöz is tartozik, amikor újra megerősíthetjük elköteleződésünket az emberi méltóság és nemzeti szuverenitás védelme mellett.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2014. augusztus 24. 07:39
"elpusztítandó vagy megfélemlítendő tárgynak tekintettek." És ezt PONT TI MONDJÁTOK???
Riwen
2014. augusztus 23. 22:26
Jól van, te szerencsétlen. Azért kellett eltávolítani a Marx-szobrot, mert a vén szakállas "antiszemita" volt, míg a jobbik ügynöktörvény-javaslatával azért nem kell foglalkozni, mert "a Jobbikban is ül volt ügynök". Komolyan valaki erre a szánalmas hülyére szavazott?
gudmen
2014. augusztus 23. 15:48
soha többé fidesz-maszop maffia!
Ellensúly
2014. augusztus 23. 15:30
Azért csak államtitkárrá tettetek egy Tasnádi Lászlót, és kussolva nézitek, hogy a pufajkás terrorista Hornról emléktáblák, szobrok és termek emlékezzenek meg. Gyomorforgató!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!