Nem félünk a Jánostól?

2014. szeptember 23. 07:01

A kereskedelmi média idén nyárig letojta a politikát, a közmédia termelési híradói és a jobbos sajtóban felbukkanó balos botrányok elegendőnek bizonyultak a legnyilvánvalóbb böszmeségek okozta társadalmi feszültségek tompítására.

2014. szeptember 23. 07:01
Molnár Richárd
Népszava

Komolyabb lépés kellett, így hát Nevét és Arcát vállaló János a Hír TV kamerájának mondta be, hogy »változhat« a reklámadó. Értsd: ha tovább ellenkezel, nőni fog, de ha végre behajolsz, akkor csökkenhet is. A zsarolás oka közismert: jelenleg nem a baloldali sajtó fenyegeti a NER bástyáit, hanem a milliós nézettséggel rendelkező RTL Klub »ellenzéki hangvételűvé« vált hírműsorai, valamint a legszilárdabb fideszes szavazótábort »etető« jobboldali médiumok kritikái. Főleg a közeljövőben, amikor az önkormányzati választás után a Névtelen Források (Viktor/János/Árpád) szerint megindul a reformgőzhenger, és az egészségből talán mégis üzlet lesz, a tandíjmentességből fizetős »nemtandíjas« egyetem, az olcsó és kicsi államból drága és gigantikus Halálcsillag, az egymillió új munkahelyből pedig százezer kirúgott közszolga lehet.

Akkor aztán tényleg nagyon kell majd hazudni. Eddig egyszerűnek tűnt. A kereskedelmi média idén nyárig letojta a politikát, a közmédia termelési híradói és a jobbos sajtóban felbukkanó balos botrányok elegendőnek bizonyultak a legnyilvánvalóbb böszmeségek okozta társadalmi feszültségek tompítására. No de eddig hullott a pénz az égből, ki lett rabolva a bank, a nyugdíjpénztár, a hipermarket, a közműszolgáltató, az önkormányzat. Amit az Unió ad, abból építeni, fejleszteni kell, nem költhető akármire, főleg nem az újkádári államkapitalizmus fenntartására. Főleg úgy, hogy az elmúlt négy évben csendben lerohadt az egészségügy, az oktatás és még néhány apróság.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. november 06. 17:53
Hö? A balos botrányok elegendőnek bizonyultak a legnyilvánvalóbb balos botrányok okozta társadalmi feszültségek tompítására? No meg ez az állandó rettegés.... ez ne lenne.
Apáczai
2014. október 01. 18:43
"A kereskedelmi média idén nyárig letojta a politikát..." Nem a politikát tolja le, hanem többnyire a nadrágját. A balliberális szavazótábor szórakoztatásáras. "A zsarolás oka közismert..." Mióta tekinthető zsarolásnak az, ha valaki edóelkerüléssel ügyeskedik? Bármely országban bevett, törvényes gyakorlat, ha valaki trükközik az adóval, annak bukta a vége. "... az elmúlt négy évben csendben lerohadt az egészségügy, az oktatás és még néhány apróság..." Még egy ilyen "lerohadás" és rendbe teszik mindazt, amit a balliberális politika szétvert a regnálása idején. Ezek a "lerohad" meg "zsarolás" kifejezések ma már kötelezően előírt népszavás lózungok. Ha fizetést akar kapni a csávóka, bele kell szerkeszteni a szövegbe. Ezt követően el lehet gondolkozni azon, hogy valójában mi "rohadt le" itt, minálunk.
Catullus
2014. október 01. 18:41
Csak futólagosan: A beteg embert a múlt nem érdekli. - hány orvos és szakápoló távozott az elmúlt négy évben ? - mekkora volt a várólista akkoriban ? - mennyi adósságuk volt a kórházaknak abban az időben ? -Miért megy sok fiatal most külföldre tanulni ? -Milyen színvonalú lett a szakmunkás képzés ? -mennyit vettek el az oktatásból (is)? orbán szerint ne gimnáziumba menjenek a fiatalok (a saját gyerekei kivételével persze) Nem kellenek a "kiművelt emberfők", mert azok ne adj isten, gondolkodnak, véleményt alkotnak.
Agricola
2014. október 01. 18:32
Ricsike meghülyült! Az elhatalmasodott "orbánfóbia" ilyen szikrákat csal ki beteg elméjéből: " az elmúlt négy évben csendben lerohadt az egészségügy, az oktatás és még néhány apróság.” 1. Ricsike úgy beszél, mint egykor a lókupecek. A lókupecek bevált technikája volt, hogy ha olcsón meg akartak szerezni egy lovat, többen oda mentek a gazdához és hosszasan ócsárolták. A ballibek voltak kormányon, amikor a lókupecek technikáját utánozva kórusban ócsárolták az Egészségbiztosítás rendszerét, amelyet az előző nemzedékek áldozatos munkája hozott létre. A ballibek azt a dogmát terjesztették, hogy az egészségügyben állami tulajdonos által kinevezett menedzser eleve csak "kutyaütő" lehet, míg egy magántulajdonos által kinevezett menedzser csodákra képes: Meg tudja ismételni azt a bibliai csodát is, amikor öt kenyérből és két halból ötezer embert vendégeltek meg. A megyei önkormányzatok akkoriban 8 hatalmas kórházat passzoltak át a Hospinvest és a Medisyst Kft-knek. Ezek nemhogy csodát nem tudtak tenni, hanem egytől-egyig csődbe mentek, hatalmas kárt okozva az adófizetőknek. Az egészségbiztosítás erőforrásai sehol a világon nem korlátlanok. 2. Ricsike szerint akkor volt itt jó világ az oktatás területén, amikor Magyar Bálint korában megjelentek az óvodákban a méregdrága, kakaóbiztos számítógépek, akkor nem volt szabad buktatni, akkoriban terjedt el a Bolognai Rendszer, akkoriban teljesedett ki a pedagógusok korlátlan szabadsága, akkor nem volt szabad központi tartalomszabályozásról beszélni. A Kettős Mérce blogon olvastam egy pedagógus cikkét személyes tapasztalatairól: "Az iskolát utálta. Sokat hiányzott. A tanárok csak ordibálni tudtak – mondja. Nem emlékszik tantárgyra, amit szeretett volna. Az osztálytársai balhéira inkább. Keveset fogott rajtuk az iskola, örültek a pedagógusok, ha túlélték őket, és megszabadulhattak tőlük. Sokszor analfabétán kerültek ki az oktatási rendszerből. Persze papíron kettessel, mert akkor jelmondat volt, hogy az analfabétizmust felszámoltuk. Elballagtak anélkül, hogy folyékonyan el tudták volna olvasni a bizonyítványukat."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!