Nem beszarni!

2014. szeptember 12. 11:22

Azt már régóta tudjuk, hogy a Fidesznek ellenség kell, és a rezsidémon kommunikációs elgyengülése után kell majd valami. Brüsszel meg a bankok maradnak, de hát egy idő után minden uncsi.

2014. szeptember 12. 11:22
Navra László
Kettős Mérce

Szóval küzdelmes időket élünk, és nem lesz ennek vége egyhamar. Azt már régóta tudjuk, hogy a Fidesznek ellenség kell, és a rezsidémon kommunikációs elgyengülése után kell majd valami. Brüsszel meg a bankok maradnak, de hát egy idő után minden uncsi, és egy jó hadvezér újabb és újabb hódításokba kezd. Júliusban pedig a miniszterelnök kerek perec kijelölte a tusványosi beszédében az ellenséget: az illiberális demokrácia megvalósítását mi, civilek akadályozzuk, velünk még meg kell küzdeni. Ennek nincs civilizált módja, így marad az egyre durvább hadjárat, ami egyszerre félemlít meg, foglal le rengeteg energiát és hiteltelenít a torzított nyilvánosságban azok előtt, akiknek fogalma nincs, mi fán terem az, hogy civil, és legfőképpen a rendőr jut róla az eszébe, merthogy ő tud civilben járni.

Fogalmam nincs, mi lesz ennek a vége. De ez a történet végső soron nem rólunk szól. Hanem egy országról, amely rohan lefele a lejtőn, és rövidtávon nincs, aki megállítsa. Így nem a mi lejáratásunk, nem az agyonnehezített munka, nem a fortélyos félelem és nem is a börtön távoli, de nem végtelenbe nyúló réme az igazi veszély.

De ha nem próbáljuk meg minden erőnkkel emelt fővel, méltósággal, tisztességgel végigcsinálni azt, amit ilyen helyzetben kell, akkor úgy terítenek ki, hogy nem voltunk méltók a küzdelemre.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2014. szeptember 13. 12:21
Kiadhattak valami eligazítást ezeknek a liberálfasiszta bértollnokoknak, mert kínosan ugyanolyan cikkeket írogatnak, már csak ami itt a Mandin megjelenik is. Ne féljetek! Ne féljünk! Legyünk bátrak! Nem beszarni! :)))))))))
Valodi
2014. szeptember 12. 21:02
"az illiberális demokrácia megvalósítását mi, civilek akadályozzuk, velünk még meg kell küzdeni." - igen! Ezekkel a rothadt civilekkel mindig csak a baj van! Mint 2005-ben is az ezer traktorukkal, ni: "...A gazdatársadalom, valamint a vidék és a fõváros is egymásra talált a demonstráció heteiben – erõsítették meg a nagygyûlés résztvevõi, akik közül Ángyán József professzor, egyetemi tanár az összefogás példanélküliségére is rámutatott. - Ez a három hét a magyar társadalom újraéledésének történetében lesz fontos. Rá kellett döbbenteni ezt a népet, hogy ha nem tesz valamit az ellen, ami körülötte zajlik, vége van. Hál istennek, a magyar gazdatársadalom volt, aki ezt megtette. Nem sokan adtak volna egy fillért sem azért, hogy ebbõl a demonstrációból valami történik. Megtörtént ez a csoda, mert elhittük, hogy képesek vagyunk rá – fogalmazott Ángyán József." Semmi szükség rájuk!
pkarcsi
2014. szeptember 12. 18:00
Még seggfejnek is kiskaliberű vagy.
marko11
2014. szeptember 12. 14:10
Navra? Nem ő volt, aki feltalálta a váltott éhség-sztrájkot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!