Testépítő erotikus macskák

2014. október 06. 17:24

Ha ez esetben valakivel lennem kell, úgy azok a radikális állatvédők akik a macskák felszabadítását látják ezen himihumi, macska és PayPass-barát helyek bezáratásában.

2014. október 06. 17:24
Böcskei Balázs
Dinamó Műhely

„A szépségipar szépségversenyében egy háromlábú, sebes macska úgy esne ki már a becsekkolásnál, mintha ott se lett volna, hiába a holland zsűritag. Tökéletes idomok, fényképezhetőség, a szépségideál mércéje az aranyozott kupák mellett (és persze érmek anélkül istenem hova lenne cirmos) ugyanis a fotózhatóság. Kattognak a telefonok, töltődnek fel a képek, cukiság az egész Facebook.


Természetesen van egy másik »iskola« is. Nem kell ugyanis pszichológusnak lenni ahhoz, hogy lássuk, több kiállító macskájában ambicionálja, ami neki nem sikerült, könnyebb a macskával új életet kezdeni, mint a valóságban. Ezt az élethelyzetet egy baloldali blognak kötelessége megértenie.

Most lehet persze mondani, hogy a fentiek a macskákat nem zavarják, nem is tudnak róla. Nem tudnak róla, nem fáj nekik, például az sem, hogy gazdáik 2000 forintot szednek le simogatásukkal attól, aki ezt megérdemli. Valóban, a hangos nyávaságuk három napos ketreclét alatt annak jele, hogy minden marha jó és klassz. S ha az ember valamit azért csinálhat, mert a másik lény, úgysem tud róla, hogy ezzel rossz neki, akkor e mentalitással elég sok embertársunkról eleve lemondtunk, hiszen úgysem tudják meg, hogy ezzel a kis törvénycsomaggal velük lesz kitolva, hadd szóljon.

Nem akarom kinyitni az állatoknak vannak-e jogaik kérdését (de hamarosan kell róla beszélni a Dinamón), ugyanakkor meglepően furcsa hallani tudatosan vásárló/ivó/evő/lélegző/könyvet lapozó/alvó/WC-re menő ismerőseimet akkor, amikor a Cat Café nevű műintézményekben nem látják azt, hogy ez nem csak arról szól, hogy milyen jó a macskáknak, hogy szabadon járhatnak-kelhetnek (ezt úgy szokás hívni barátaim, hogy »természet«), hanem arról is (vagy leginkább erről), hogy a macskakedvelő fogyasztó idejöjjön kávét inni, ide jöjjön csevegni. A macska instrumentalizálásával becsalogatjuk a macskabarát fogyasztóképes keresletet. Ha ez esetben valakivel lennem kell, úgy azok a radikális állatvédők akik a macskák felszabadítását látják ezen himihumi, macska és PayPass-barát helyek bezáratásában. Cat Café hol a macska hozza a kávét és a profitot. De nyugi, ő ezt nem tudja, ugye. Farizeus meg én vagyok.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trükkök Százai...
2014. október 06. 17:52
Ezmiez?
Akitlosz
2014. október 06. 17:47
Mi baj?
paraklétosz
2014. október 06. 17:34
Anyám borogass!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!